Fotbal: Meciurile ACS Poli Timișoara - FCSB și FC Botoșani - FC Viitorul, capul de afiș al optimilor Cupei României

Fotbal: Meciurile ACS Poli Timișoara - FCSB și FC Botoșani - FC Viitorul, capul de afiș al optimilor Cupei României

Meciurile ACS Poli Timișoara - FCSB și FC Botoșani - FC Viitorul Constanța țin capul de afiș al optimilor de finală ale Cupei României la fotbal, potrivit tragerii la sorți efectuate joi la Casa Fotbalului.

Un duel de tradiție este cel dintre ''U'' Cluj și Dinamo. Astra Giurgiu, finalista ediției trecute, va întâlni echipa de ligă secundă Chindia Târgoviște. CS Universitatea Craiova, formație aflată pe locul al treilea în clasamentul Ligii I, va juca și ea contra unei formații de eșalon secund, CS Afumați.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în zilele de 28, 29 și 30 noiembrie, cu începere de la ora 13,30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit și comunicat ulterior.

Jocurile din optimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum și dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza optimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite și echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate și cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în ședința Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Programul optimilor:
Universitatea Cluj (III) — Dinamo București (I)
Chindia Târgoviște (II) — Astra Giurgiu (I)
FC Botoșani (I) — FC Viitorul Constanța (I)
CS Afumați (II) — CS Universitatea Craiova (I)
CS Mioveni (II) — Gaz Metan Mediaș (I)
Unirea Slobozia (III) — CSM Politehnica Iași (I)
ACS Poli Timișoara (I) — FCSB (I)
AFC Hermannstadt (II) — SC Juventus București (I)

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...