Fotbal: Messi a anunţat că rămâne la FC Barcelona

Fotbal: Messi a anunţat că rămâne la FC Barcelona

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a anunţat vineri că rămâne la echipa spaniolă FC Barcelona, transmite presa internaţională.

"Nu aş merge niciodată la tribunal împotriva clubului vieţii mele. De aceea voi rămâne la Barcelona", a declarat vedeta argentiniană pentru portalul goal.com , confirmând astfel că va duce la capăt contractul cu echipa spaniolă, ce expiră în iunie 2021.

Atacantul argentinian anunţase în urmă cu zece zile conducerea clubului că vrea să plece.

"Am spus conducerii că vreau să plec, pe tot parcursul sezonului. Cred că era momentul, că clubul avea nevoie de oameni mai tineri şi am crezut că am terminat ciclul mei aici. Acest sezon a fost foarte complicat, la antrenamente, pe teren, în vestiar", a explicat vineri Messi.

"Am spus mereu că vreau să-mi închei cariera aici, luptându-mă pentru trofee. Adevărul este însă că de mult nu mai exista un proiect", a spus Messi, care l-a criticat dur pe preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu.

"Felul în care Bartomeu conduce clubul este un dezastru", a estimat fotbalistul care a câştigat de şase ori Balonul de Aur.

"Când mi-am anunţat soţia şi copiii (despre dorinţa plecării - n. r.) a fost o dramă barbară. Toată familia plângea. Copiii mei nu voiau să plece din Barcelona şi să lase şcoala", a dezvăluit Messi.

"Am privit mai departe şi vreau să concurez la cel mai înalt nivel, să lupt pentru Liga Campionilor. Poţi să o câştigi sau nu, fiindcă este foarte greu, însă trebuie să lupţi. Măcar să lupţi pentru ea şi să nu se întâmple ca la Roma, ca la Liverpool, ca la Lisabona", a spus atacantul.

"Noi eram siguri că sunt liber. Preşedintele a spus mereu că la finalul sezonului mă pot hotărî. Iar acum se leagă de faptul că n-am spus-o înainte de 10 iunie. Doar că pe 10 iunie noi jucam în La Liga (...)", a adăugat el.

"Acum voi rămâne la club fiindcă preşedintele mi-a spus că singura posibilitate să plec este să plătesc clauza de 700 de milioane, ceea ce este imposibil, şi că altfel ajungem la tribunal. Nu aş merge niciodată la tribunal împotriva Barcei, fiindcă este clubul pe care-l iubesc, care mi-a dat totul după ce am venit, este clubul vieţii mele, mi-am construit viaţa aici, Barca mi-a dat totul şi eu i-am dat totul, niciodată nu mi-a trecut prin cap să ajung cu Barcelona la proces", a spus Messi.

Messi a venit la FC Barcelona în septembrie 2000, la vârsta de 13 ani, de la CA Newell's Old Boys, club din oraşul argentinian Rosario. El a debutat la prima echipă la 17 ani, pe 16 octombrie 2004, contra lui Espanyol Barcelona (1-0), şi a marcat 634 de goluri şi a câştigat 34 de trofee în 731 de meciuri oficiale disputate în tricoul blaugrana.AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu , editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski