Fotbal: Messi a dezvăluit că nu i s-a cerut niciodată să joace gratis pentru FC Barcelona

Fotbal: Messi a dezvăluit că nu i s-a cerut niciodată să joace gratis pentru FC Barcelona

Lionel Messi, fotbalistul argentinian al clubului Paris Saint-Germain, a dezvăluit că nu i s-a cerut niciodată să joace gratis pentru FC Barcelona, echipa de care s-a despărţit în această vară după 21 de ani, relatează DPA.

Într-un interviu acordat ziarului spaniol Sport, Messi a declarat că nu a existat o asemenea abordare, după ce preşedintele clubului, Joan Laporta, a sugerat recent că ar fi salutat un astfel de gest din partea vedetei argentiniene.

"Nu mi-a cerut nimeni să joc gratis pentru Barca", a spus Messi. "Cuvintele lui Laporta m-au durut", deoarece i-au pus la îndoială integritatea, a adăugat atacantul.

Messi era pregătit să semneze un nou contract cu Barcelona, cu un salariu mai mic, dar, confruntată cu datorii de peste 1 miliard de euro, Barca a anunţat în luna august că nu-l poate păstra pe argentinian. Între timp, acesta a ajuns la PSG.

"Am făcut tot ce am putut să rămân. Mi s-a cerut să accept reducerea cu 50% a salariului şi am făcut asta fără probleme. Eram pregătiţi să ajutăm şi mai mult clubul. Eu şi familia mea doream să rămânem la Barcelona", a spus Messi.

Jucătorul a adăugat că el şi familia sa s-au acomodat acum la Paris şi sunt "fericiţi" aici, dar se vor întoarce într-o zi la Barcelona. El a lăsat deschisă problema întoarcerii sale ca jucător, însă a spus că i-ar plăcea să fie cândva director sportiv al clubului unde a venit când avea 13 ani.

De asemenea, el s-a arătat încrezător că Barca are un viitor promiţător, în ciuda problemelor pe care le are acum pe teren şi în afara sa.

"Echipa este extraordinară şi joacă bine. Clubul va exista întotdeauna fiindcă este unul dintre cele mai mari din lume", a afirmat Messi.

Messi a cucerit 35 de trofee cu Barca, pentru care a înscris în total 672 de goluri în 778 de meciuri în toate competiţiile.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale