Fotbal: "Moartea lui Patrick Ekeng, în România, aruncă din nou Camerunul în doliu", scrie AFP

Fotbal: "Moartea lui Patrick Ekeng, în România, aruncă din nou Camerunul în doliu", scrie AFP

Într-un amplu comentariu difuzat pe fluxul internațional, Agenția France Presse subliniază că "moartea, în plin meci, a lui Patrick Ekeng pe un teren din România a aruncat din nou fotbalul camerunez în doliu, la 13 ani după tragedia lui Marc-Vivien Foe".

"Tristele imagini ale acestei drame îmi readuc în memorie alta: cea din 26 iunie 2003, pe Gerland", scrie pe pagina sa de Facebook marea stea a Leilor Neîmblânziți din ultimii 15 ani, Samuel Eto'o. "Ca un record bătut de tristețe și tragedie, Patrick Ekeng ne-a părăsit, lovit de moarte", a adăugat Eto'o, care este "complet distrus și fără replică".

După ce reamintește accidentul tragic al jucătorului de 26 de ani al lui Dinamo București, la 7 minute după intrarea în joc contra Viitorului Constanța, vineri, precum și decesul acestuia după încercări eșuate de a-l reanima noaptea trecută, AFP scrie ca Federația cameruneză de fotbal (Fecafoot) s-a arătat consternată, reacționând prin președintele Tombi A Roko Sidiki. "Cuvintele îmi lipsesc în acest moment pentru a exprima tristețea care m-a cuprins", a spus oficialul.

Camerunul pierde încă "un tânăr fotbalist promițător, a adăugat Tombi A Roko, credeam că putem conta pe el pentru a câștiga Cupa Africii pe Națiuni din 2019, organizată în Camerun".

Și fotbalul românesc este îndoliat, iar Federația română de fotbal (FRF) a anunțat amânarea tuturor meciurilor din weekend și finala Cupei României, pe care urma să o dispute echipa lui Ekeng, Dinamo, contra CFR Cluj, pe 10 mai. Finala a fost amânată pentru 17 mai.

"Nu pot să cred, a reacționat Ionel Dănciulescu, director general la Dinamo, scrie AFP. Este un coșmar. Pentru mine, pentru echipă și pentru toți suporterii lui Dinamo. Este prea mult". "Este ca și cum am fi blestemați", a adăugat Dănciulescu. Moartea lui Ekeng reaminteșe decesul unui alt jucător al clubului, Cătălin Hîldan, în octombrie 2000 la Oltenița, în cursul unui meci amical contra echipei locale a Șantierului Naval.

Plecat de la Canon Yaounde, fosta mare echipă a Africii, Ekeng a venit în ianuarie la Dinamo, după câteva sezoane în Franța, în special la Le Mans, care și-a manifestat, de asemenea, durerea după decesul lui.

Mare iubitor de lectură, în special de Dan Brown, căsătorit și tatăl unei fetițe de 2 ani, Patrick Ekeng a evoluat între 2009 și 2013 la Le Mans (35 de meciuri în Liga a doua și 25 în CFA), cu un împrumut la Rodez. Apoi a ajuns la Lausanne-Sport, în Elveția, în 2013, după aceea la Cordoba, în 2014, abia promovată în Liga spaniolă.

"Leul neîmblânzit" Patrick Ekeng s-a alăturat lui Foe, reamintindu-i lui Samuel Eto'o mantra epocii: "Un Leu nu moare, el doarme". "Fotbalul are în continuare nevoie de tine, dar viața a decis altfel. Odihnește-te în pace, tinere frate al nostru!", a încheiat Eto'o.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)

Citiți și:

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la vârsta de 26 de ani


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Citiți și judecați voi...