Fotbal: Neymar îl susţine pe Romario, candidat la postul de guvernator de Rio de Janeiro

Fotbal: Neymar îl susţine pe Romario, candidat la postul de guvernator de Rio de Janeiro

Atacantul brazilian Neymar şi-a declarat, miercuri, susţinerea pentru candidatura fostului fotbalist Romario la postul de guvernator al statului Rio de Janeiro, la alegerile generale care vor avea loc pe 7 octombrie în Brazilia, transmite AFP.

''Sunt aici pentru a spune că te susţine, pe tine şi pe toţi cei din jurul tău'', a afirmat atacantul echipei PSG, într-un clip vide difuzat pe internet.

''Contez pe tine să faci o viaţă mai bună la Rio de Janeiro, unde merg deseori, iubesc mult acest oraş. Te îmbrăţişez, războinicule. Să ai forţă şi succes'', a mai spus vedeta naţionalei de fotbal a Braziliei.

Când nu se află la Paris, Neymar locuieşte la Mangaratiba, o mică staţiune balneară la circa 100 de km de Rio de Janeiro, unde posedă o vilă de lux într-un complex privat.

Nu este pentru prima oară când Neymar ia poziţie în mod public în sprijinul unui om politic. În 2014, el l-a susţinut pe Aecio Neves, candidatul PSDB (partid de centru-dreapta) la alegerile prezidenţiale.

Romario, care a fost ales deputat în 2010 şi apoi senator în 2014, doreşte să devină guvernator de Rio de Janeiro, stat aflat în pragul falimentului şi care cunoaşte un val de violenţe de la găzduirea Jocurilor Olimpice din 2016.

După ce a părăsit partidul PSDB anul trecut, fostul campion mondial (1994) se prezintă sub stindardul partidului de centru Podemos. Conform ultimului sondaj al institutului Ibope, Romario este creditat cu 20% din intenţiile de vot, după fostul prima de Rio, Eduardo Paes (DEM centru-dreapta), cu 23% din intenţiile de vot.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea; editor online: Magdalena Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

4 Așa o fi?

5 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct