Fotbal: Neymar și-a finalizat prelungirea contractului cu Barca până în 2021

Fotbal: Neymar și-a finalizat prelungirea contractului cu Barca până în 2021

Neymar și-a finalizat prelungirea contractului cu FC Barcelona până în 2021, a anunțat vineri clubul spaniol de fotbal, în timp ce condițiile transferului din 2013 al atacantului brazilian rămân în colimatorul justiției spaniole.

Atacantul brazilian în vârstă de 24 ani, care formează cu Lionel Messi și Luis Suarez un trio de vis, a ajuns în Catalonia în vara anului 2013, provenind de la clubul brazilian Santos.

Cu Barcelona, Neymar a câștigat toate titlurile posibile (9 trofee în total) și a marcat 91 de goluri în 150 de meciuri în toate competițiile la un loc.

''Sunt foarte mulțumit că am prelungit contractul cu Barca, mă simt acasă'', a spus jucătorul la televiziunea clubului, Barca TV. ''M-am gândit cu familia mea că pentru mine cel mai bine este să rămân aici''.

Clubul blaugrana anunța la sfârșitul lunii iulie un nou contract, fără să detalieze, precizând simplu că a fost fixată clauza de reziliere la ''200 milioane euro în primul an, 222 milioane euro în al doilea și 250 milioane euro în ultimii trei ani ai contractului''.

Semnarea oficială a avut loc vineri la prânz, potrivit clubului, care a difuzat fotografii cu jucătorul și cu președintele clubului, Josep Maria Bartomeu, împreună.

Venirea brazilianului la FC Barcelona în 2013 a fost mare reușită sportivă, însă un coșmar judiciar pentru club, pentru jucător și pentru tatăl acestuia, Neymar Senior.

Justiția spaniolă suspectează că transferul, anunțat la 57,1 milioane euro, ar fi fost făcut pentru 83,3 milioane euro, de unde și o presupusă fraudă fiscală.

În iulie, Neymar a obținut neînceperea urmăririi penale, care apoi a fost revocată în septembrie de justiție, așa încât afacerea își urmează cursul.

Atacantul și tatăl său sunt acuzați de ''luare și dare de mită între particulari'' în acest dosar. Ei riscă de la șase luni la 2 ani închisoare și o amendă considerabilă.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...