Fotbal: Nicolae Dică - Într-adevăr, Macedonia de Nord e calificată la EURO 2020, dar noi suntem favoriţi

Fotbal: Nicolae Dică - Într-adevăr, Macedonia de Nord e calificată la EURO 2020, dar noi suntem favoriţi

Antrenorul secund al echipei naţionale de fotbal, Nicolae Dică, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă online, că deşi Macedonia de Nord este calificată la EURO 2020, în meciul direct de joi seara, din preliminariile CM 2022, România este favorită la victorie.

"Nu cred că Macedonia de Nord este favorită. Într-adevăr, ei sunt calificaţi la EURO 2020. Dar eu nu privesc aşa acest meci. Eu spun că noi suntem favoriţi pentru că jucăm acasă. Trebuie să mergem cu gândul ăsta, că suntem echipa mai bună şi putem să câştigăm acest joc. Eu mi-aş dori să luăm maximum de puncte în următoarele trei partide, dar dacă ne gândim la adversarii pe care îi avem 7 puncte ne-ar fi la îndemână. Însă e important ca noi să gândim că putem lua maximum de puncte din aceste trei meciuri. Pentru că noi vrem să câştigăm cu orice adversar întâlnim. De când am venit, ne-am propus să avem o posesie bună, să ne creăm multe ocazii, să marcăm multe goluri şi să câştigăm. Acestea sunt obiectivele noastre. Să fim o echipă agresivă, să facem presing sus indiferent de adversar. Dar pentru asta avem şi noi nevoie de timp", a spus secundul.

El a subliniat că principalul pericol pentru echipa naţională îl reprezintă Goran Pandev: "Pandev este jucătorul cel mai important al Macedoniei. El este un jucător care poate face diferenţa în ultimii 30 de metri, să marcheze, să dea pasă de gol sau să elimine 1-2 jucători din joc".

Dică a explicat că în cele trei meciuri din luna martie vor fi rulaţi jucătorii din compartimentele median şi ofensiv. "Într-adevăr, de la mijlocul terenului în sus avem jucători care evoluează la echipele de club şi o fac foarte bine. E un lucru benefic pentru echipa naţională. Ne bucură faptul că ne este greu să decidem când facem primul unsprezece. Dar avem 3 meciuri în 9 zile, aşa că putem să-i rulăm pe aceşti jucători", a afirmat el.

Tehnicianul a precizat că Ovidiu Popescu a fost selecţionat pentru postul de fundaş dreapta, iar portarul Cristian Bălgrădean nu a fost convocat pentru că era accidentat.

"Ovidiu Popescu a fost chemat la naţională pentru postul de fundaş dreapta. Într-adevăr, el a jucat la echipa de club pe mai multe poziţii. Aşa că e posibil oricând să joace şi altă poziţie. În legătură cu Bălgrădean, noi nu avem niciun conflict cu el. El nu a ajuns la naţională pentru că el era accidentat când noi am făcut convocările. Şi s-a văzut că nici la echipa de club nu a fost în lot pentru meciul de campionat", a subliniat secundul.

Nicolae Dică va alcătui primul unsprezece pentru partida cu Macedonia de Nord şi va efectua schimbările de jucători împreună cu selecţionerul Mirel Rădoi, aflat în izolare după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19.

"Noi avem o comunicare, o aveam şi înainte. Mirel vorbea cu noi, cei din staff, de fiecare dată când luam o decizie împreună. Aşa vom face şi acum, chiar dacă Mirel nu este fizic lângă noi. Va fi cineva care va comunica, va ţine legătura cu el pe timpul jocului. Nu a fost greu să gestionăm momentele acestea pentru că noi suntem un staff unit. Singura problemă a fost că el nu a putut fi aici, dar am comunicat în fiecare zi online şi lucrul acesta ne-a ajutat foarte mult. Poate acest lucru ne-a unit şi mai mult. Eu îmi asum orice, dar şi când era Mirel aici, şi acum, stabilim împreună primul 'unsprezece'. Întotdeauna s-a făcut aşa, iar acum se va proceda la fel. Iar răspunderea este a tuturor. Chiar dacă Mirel era fizic aici, nu doar el răspundea pentru rezultate, ci noi toţi, cei care suntem în staff", a spus Dică.

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal a stabilit cu jucătorii primei reprezentative primele pe care le vor încasa în campania de calificare la CM 2022. "Lucrurile sunt clare. A fost domnul preşedinte aici. A discutat cu jucătorii, totul este pus la punct", a adăugat Dică.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, joi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, selecţionata Macedoniei de Nord, într-o partidă contând pentru preliminariile CM 2022.

Prima reprezentativă va disputa în luna martie alte două partide din cadrul preliminariilor: la 28 martie cu Germania (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti) şi în 31 martie cu Armenia (ora 19:00, în deplasare).

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro