Fotbal: Nicolae Dică - Mi-aș dori să fiu antrenor principal la FCSB și în acte, aștept o derogare de la federație

Fotbal: Nicolae Dică - Mi-aș dori să fiu antrenor principal la FCSB și în acte, aștept o derogare de la federație

Nicolae Dică, tehnician care nu deține licența Pro, a declarat, luni seara, că își dorește să fie antrenor principal al echipei FCSB și în acte, precizând că așteaptă în acest sens o derogare din partea Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

El a menționat că a ajuns la un acord cu finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, pentru un contract valabil 1 an, cu posibilitatea prelungirii acestuia în cazul în care își va îndeplini obiectivele.

"Durata contractului va fi un an de zile. Așa am dorit și eu, așa a dorit și domnul Becali. Mi se pare normal, pentru că dacă voi avea performanțe sigur că se va prelungi contractul pe anul următor. Dacă nu mă simțeam pregătit să antrenez Steaua nu acceptam să vin. Eu sper ca în data de 25 mai când va fi acel Comitet Executiv să am o derogare să fiu principal. Dar nu știu sigur acest lucru. În legătură cu venirea unui antrenor cu licență Pro voi vedea în zilele următoare. Dar eu mi-aș dori să fiu antrenor principal și în acte. Am avut discuții cu cei de la federație și aștept acest lucru", a spus Dică, prezent la Centrul de Fotbal Mogoșoaia la o prezentare practică a selecționerului Christoph Daum în fața tehnicienilor înscriși la cursul Pro.

Antrenorul a afirmat că nu a semnat deocamdată contractul cu FCSB și a precizt că nu va fi o problemă să rezilieze înțelegerea cu SCM Pitești, club din Liga a III-a: "Am vorbit eu la Pitești, nu este nicio problemă să plec. Deocamdată nu am semnat contractul cu FCSB. Ieri am discutat cu domnul Becali și cu MM (n.r. — directorul sportiv Mihai Stoica) și ne-am înțeles. Dar la momentul acela Reghecampf nu reziliase, iar eu nu puteam să semnez. Eu mai am două etape cu SCM Pitești, iar apoi va trebui să semnez (n.r. — cu FCSB). Este o trecere mare pentru mine, de la Liga a III-a la Steaua... Sper să ajung până la urmă, pentru că nu am semnat acum. Mi-am dorit să ajung antrenor la cea mai titrată echipă din România. Eu am spus din 2010 că vreau să antrenez Steaua. Știam atunci că în momentul în care voi pune stop carierei de jucător voi începe să antrenez. Eu la Steaua realizasem cele mai mari performanțe și era normal să îmi doresc să antrenez această echipă".

Nicolae Dică susține că nu are nicio problemă să lucreze cu finanțatorul Gigi Becali. "Nu am nicio emoție să lucrez cu domnul Becali, îl cunosc foarte bine, știu ce am vorbit. Am capacitatea să gestionez aceste lucruri", a adăugat el.

Finanțatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a declarat, luni, că l-a instalat în funcția de antrenor pe Nicolae Dică în locul lui Laurențiu Reghecampf, precizând că acesta va avea un principal lângă el pe bancă deoarece nu deține încă licența Pro.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”