Fotbal: Novak afirmă că CNSU a acordat o derogare pentru ca România să nu piardă la 'masa verde' meciul cu Islanda

Fotbal: Novak afirmă că CNSU a acordat o derogare pentru ca România să nu piardă la 'masa verde' meciul cu Islanda

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, în urma unei solicitări, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a acordat o derogare de la restricţiile impuse în contextul pandemiei pentru ca selecţionata de fotbal a Islandei să se poată caza la un hotel din Bucureşti, evitându-se în acest fel situaţia ca prima reprezentativă a României să piardă meciul din 11 noiembrie la ''masa verde''.

"Din fericire am reuşit în ultima secundă să rezolvăm această situaţie a Federaţiei Române de Fotbal pentru meciul cu Islanda. În sensul în care jucătorii islandezi să aibă o condiţie specială şi să poată veni în România şi să joace. Adică ei să se poată caza în România. Era o problemă pentru că delegaţia Islandei nu venea şi atunci echipa naţională pierdea cu 0-3 meciul... Deci era o problemă cu cazarea sportivilor la hotel în România. În condiţiile actuale din ţara noastră cei din Islanda nu îşi puteau caza sportivii. E bine că în ultimul moment, chiar ieri am avut discuţii şi cu preşedintele Răzvan Burleanu şi cu CNSU şi într-un final s-a rezolvat", a afirmat Novak, prezent la conferinţa de presă susţinută de Cristian Balaj cu ocazia retragerii acestuia din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD).

Ministrul Tineretului şi Sportului nu a precizat dacă derogarea se va aplica şi la meciurile din campionatul intern. El a subliniat însă că partida România - Islanda se va disputa tot fără spectatori.

Conform restricţiilor impuse de autorităţile române în contextul pandemiei de coronavirus, nicio persoană nu se poate caza la un hotel de pe teritoriul ţării dacă nu este vaccinată sau trecută prin boală.

Delegaţia Islandei anunţase că nu se va prezenta la meciul cu România dacă nu se va putea caza la hotel, iar în aceste condiţii selecţionata condusă de Mirel Rădoi ar fi pierdut cu 0-3 la ''masa verde''.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte selecţionata Islandei, la data de 11 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Steaua din Capitală, într-o partidă contând pentru preliminariile CM 2022.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...