Fotbal: Olandezul Guus Hiddink a pus capăt carierei de antrenor, la 74 de ani

Fotbal: Olandezul Guus Hiddink a pus capăt carierei de antrenor, la 74 de ani

Reputatul antrenor olandez Guus Hiddink şi-a anunţat joi seara retragerea din activitate, la vârsta de 74 de ani, renunţând la postul de selecţioner al Curaçao, informează agenţia EFE.

Hiddink s-a infectat cu Covid-19 în prima jumătate a acestui an, lucru care l-a obligat să se retragă temporar de la conducerea naţionalei Curaçao, cu care avea contract până la finalul preliminariilor Cupei Mondiale ediţia 2022, interimatul fiind asigurat de compatriotul său Patrick Kluivert.

"Ieri am vorbit cu preşedintele federaţiei din Curaçao şi am ajuns la concluzia că, întrucât echipa naţională intră într-o nouă traiectorie, este mai bine să o părăsesc, aşa că mă voi opri cu totul", a declarat Hiddink într-un interviu acordat postului olandez de televiziune SBS 6.

Fost antrenor al echipelor PSV Eindhoven, Real Madrid şi Chelsea Londra, Guus Hiddink a mai antrenat în cursul carierei sale selecţionatele Coreei de Sud, Australiei, Rusiei, Turciei şi Olandei.

Cu naţionala Coreei de Sud, Hiddink a reuşit să ajungă până în semifinalele Cupei Mondiale ediţia 2002, spre surpriza generală, la patru ani după ce a condus echipa Olandei până în penultimul act la Mondialul din 1998.

Guus Hiddink a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu PSV Einhoven, în 1988, precum şi Cupa Mondială a Cluburilor cu Real Madrid, în 1998.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante