Fotbal: Ole Gunnar Solskjaer, demis din postul de antrenor al echipei Manchester United (oficial)

Fotbal: Ole Gunnar Solskjaer, demis din postul de antrenor al echipei Manchester United (oficial)

Clubul englez de fotbal Manchester United a anunţat duminică demiterea antrenorului Ole Gunnar Solskjaer, după o serie de rezultate slabe, care au culminat cu eşecul categoric suferit sâmbătă pe terenul nou-promovatei Watford (scor 1-4), informează AFP.

"Ole va rămâne întotdeauna o legendă a lui Manchester United şi am luat cu regret această decizie dificilă. Chiar dacă ultimele săptămâni au fost dezamăgitoare, ele nu trebuie să acopere toată munca efectuată în aceşti ultimi trei ani pentru a reconstrui baza succesului pe termen lung", a precizat United într-un comunicat.

Sosit pe Old Trafford în decembrie 2018, în locul portughezului Jose Mourinho, tehnicianul norvegian a reuşit să îmbunătăţească rezultatele lui Manchester United, conducând-o în finala Europa League şi pe locul secund în Premier League, în sezonul trecut.

Însă, în ciuda investiţiilor masive în recrutări, în această vară (Raphael Varane, Jadon Sancho şi Cristiano Ronaldo), United ocupă în prezent un modest locul şapte în prima ligă engleză, la 12 puncte de liderul Chelsea Londra.

Elevii lui Solskjaer au obţinut doar 4 victorii în ultimele 13 meciuri disputate în toate competiţiile, având deseori prestaţii dezamăgitoare.

Protejat mult timp de faptul că oficialii clubului nu au putut găsi un înlocuitor credibil şi disponibil imediat, Solskjaer nu a mai rezistat în funcţie după umilinţa de sâmbătă.

După demiterea norvegianului, echipa va condusă la următoarele meciuri de secundul Michael Carrick, fostul căpitan al grupării de pe Old Trafford, în timp ce conducătorii clubului caută acum un antrenor interimar care să o pregătească pe United până la finalul acestui sezon.

Pe Manchester United o aşteaptă o întâlnire decisivă în grupele Ligii Campionilor, marţi la Villarreal, iar apoi se va deplasa la Londra pentru partida de campionat cu Chelsea, actualul lider din Premier League, înainte de a primi vizita formaţiei Arsenal, trei meciuri în care sezonul s-ar putea juca în mare parte pentru "Red Devils".

Presa engleză afirmă că principala opţiune a oficialilor lui Manchester United pentru banca tehnică ar fi francezul Zinedine Zidane, fostul antrenor al lui Real Madrid, însă acesta nu pare tentat de o aventură în Premier League. Alte nume vehiculate sunt cele ale nord-irlandezului Brendan Rogers (Leicester City), olandezului Erik Ten Hag (Ajax Amsterdam) şi argentinianului Mauricio Pochettino (PSG), însă cei trei antrenori ar putea fi disponibili doar din vară, fiind legaţi în prezent de echipele lor.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…