Fotbal: Olympique Lyon, depunctată după incidentul de la derby-ul cu Olympique Marseille

Fotbal: Olympique Lyon, depunctată după incidentul de la derby-ul cu Olympique Marseille

Liga franceză de fotbal (LFP) a decis să-i retragă un punct în clasamentul din Ligue 1 echipei Olympique Lyon, ca urmare a incidentului care a dus la oprirea meciul său de pe teren propriu cu Olympique Marseille, la scurt timp după fluierul de start, informează DPA.

Partida de la Lyon, programată pe 21 noiembrie, a fost oprită în minutul 5 , după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.

La aproape două ore de la întreruperea jocului, arbitrul a decis să pună capăt definitiv partidei, "considerând că securitatea jucătorilor nu este asigurată".

Organismul disciplinar al LFP a decis, totodată, ca partida să se rejoace pe stadionul Groupama din Lyon, fără spectatori în tribune .

"Este inadmisibil. Este intolerabil ca actorii jocului să poată fi atacaţi în acest fel", afirmase după incidentul respectiv Roxana Mărăcineanu , ministrul francez al Sporturilor, după ce mai multe incidente de acest fel au avut loc pe stadioanele din Ligue 1 de la debutul sezonului.

"Liga (franceză de fotbal) va trebui, cu siguranţă, să-şi clarifice regulamentul, pentru ca un astfel de act de agresiune asupra unui jucător să ducă la oprirea automată a meciului", a adăugat Mărăcineanu.

Guvernul francez a anunţat că va analiza măsurile necesare pentru combaterea violenţei pe stadioane cu responsabilii fotbalului francez, primele rezultate ale acestor discuţii fiind aşteptate în zilele următoare.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”