Fotbal, pe nişte temperaturi inumane: Liga explică programările bizare din acest weekend

Fotbal, pe nişte temperaturi inumane: Liga explică programările bizare din acest weekend

„Weekend Adevărul”: Avem două meciuri în weekend în toiul zilei. Nu vi se pare o decizie periculoasă?

Justin Ştefan: Asta e structura competiţiei în cazul campionatului românesc. Se joacă în luna iulie. Nu e prima oară când există astfel de temeperaturi, vor exista pauze de hidratare pe durata meciurilor şi, dacă ne uităm la Campionatul Mondial din Brazilia (n.r. – în 2014), cred că acolo s-a jucat şi la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Cine a făcut aceste programări?

Orele le stabilesc LPF şi televiziunile, de comun acord. În cazul meciului Craiova – CFR, lucrurile sunt simple. Iniţial, era programat pentru sâmbătă, dar cum CFR joacă în Conference League joi, n-a mai putut fi sâmbătă. Meciul trebuia mutat cândva. Nu puteai să-l muţi luni, pentru că CFR joacă returul din Andorra miercuri şi atunci duminică a fost singura zi rămasă disponibilă. Altfel, să mutăm meciul în alt weekend, nu se putea din punct de vedere regulamentar, pentru că n-a fost Craiova de acord. Iar în ceea ce priveşte intervalul orar pentru duminică, singura variantă disponibilă şi agreată de televiziuni a fost 16.00.

Vă daţi seama că dacă, Doamne fereşte, se va întâmpla vreo nenorocire pe teren, nimeni nu va ţine cont de aceste explicaţii...

Nu cred că se pune problema de aşa ceva, cât timp toţi jucătorii au vizitele medicale efectuate şi având în vedere că vor exista pauze de hidratare. De asemenea, e normal să existe o aclimatizare a jucătorilor, pentru că şi meciurile de la ora 18.00 sau 21.30 se pot juca, de asemenea, la nişte temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius. Şi presupun că aceste aclimatizări la căldură se fac şi în procesul de antrenament.

De ce nu putem avea în România meciuri programate de la aceeaşi oră? În nocturnă, în cazul de faţă.

Asta e bucătăria televiziunilor. Chiar nu pot să răspund la această întrebare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu