Fotbal: Pele este "pregătit" să iasă de la terapie intensivă, afirmă fiica sa

Fotbal: Pele este "pregătit" să iasă de la terapie intensivă, afirmă fiica sa

Brazilianul Pele (80 ani), unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului, este "pregătit" să părăsească secţia de terapie intensivă a spitalului din Sao Paulo, unde se află internat după îndepărtarea unei tumori "suspecte" la colon, a anunţat fiica sa pe reţelele de socializare, informează AFP.

"Se recuperează bine după operaţie. Nu suferă, este bine dispus (doar puţin supărat pentru că poate mânca doar jeleu, dar îi va trece!)", a glumit Kely Nascimento, una dintre fiicele lui Pele, pe contul ei de Instagram, unde a postat şi o fotografie cu tatăl ei zâmbitor.

Pele este "pregătit să iasă de la terapie intensivă şi să plece cât mai curând acasă", a adăugat fiica sa.

Într-o versiune în limba engleză a aceluiaşi mesaj, Kely Nascimento a adăugat că triplul campion mondial (1958, 1962, 1970) va fi mutat într-un salon al spitalului "într-o zi sau două, iar apoi se va întoarce acasă".

Fotografia, surprinsa cu ocazia unui apel video cu fiica sa, îl arată pe legendarul fotbalist brazilian zâmbitor şi vizibil bine dispus.

Vineri, Pele a postat pe contul său de Instagram un mesaj liniştitor: "Prieteni, cu fiecare zi care trece, mă simt puţin mai bine. Abia aştept să joc din nou, dar mă voi recupera în câteva zile".

Ultimul raport medical, publicat în aceeaşi zi de spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, precizează că "pacientul Edson Arantes do Nascimento se recuperează satisfăcător, este conştient, vorbeşte normal şi menţine semne vitale normale".

Tumora a fost descoperită în timpul unor controale medicale de rutină, a explicat anterior spitalul în care "Regele" Pele se află internat din 31 august.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia