Fotbal: Pele, internat din nou în spital pentru continuarea tratamentului

Fotbal: Pele, internat din nou în spital pentru continuarea tratamentului

Legendarul fost fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele", în vârstă de 81 de ani, a fost din nou spitalizat pentru o nouă sesiune de chimioterapie după intervenţia chirurgicală din luna septembrie, când i-a fost depistată o tumoare la colon, informează agenţia EFE.

Mesajul privind internarea a fost publicat de însuşi Pele pe contul său de Instagram , duminică, însoţit şi de o fotografie în care apare zâmbitor.

"Prieteni, aşa cum fac lunar, am venit la spital pentru a-mi continua tratamentul. Vă mulţumesc pentru toate mesajele de dragoste", a spus fostul triplu campion mondial cu echipa Braziliei.

Fostul decar al Selecao a rămas internat aproximativ o lună după intervenţia chirurgicală din luna septembrie, iar apoi a revenit la spital pe 9 decembrie, pentru noi sesiuni de chimioterapie, fiind externat pe 23 decembrie.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.

Starea de sănătate a fostului fotbalist brazilian s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut pe Pele să rămână practic izolat în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Înaintea operaţiei de anul trecut, Pele fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, el a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi. AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...