Fotbal: Petrolul Ploieşti - Farul Constanţa şi Viitorul Pandurii - FC Rapid, în prima etapă a Ligii a II-a

Fotbal: Petrolul Ploieşti - Farul Constanţa şi Viitorul Pandurii - FC Rapid, în prima etapă a Ligii a II-a

Echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, una dintre participantele la play-off-ul de promovare din sezonul recent încheiat, va întâlni formaţia Farul Constanţa, în timp ce Viitorul Pandurii va înfrunta FC Rapid în prima etapă a ediţiei 2020-2021 a Ligii a II-a, conform tragerii la sorţi care a avut loc, luni, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Programul complet al primei etape, programată la 29 august, este următorul:

Viitorul Pandurii - FC Rapid
CSM Slatina - Dunărea Călăraşi
Comuna Recea - AFK Csikszereda
U Craiova 1948 - Ripensia Timişoara
Petrolul Ploieşti - Farul Constanţa
Aerostar Bacău - Universitatea Cluj
ASU Politehnica Timişoara - CS Mioveni
Gloria Buzău - Concordia Chiajna
Unirea Slobozia - Turris Oltul Turnu Măgurele
Metaloglobus Bucureşti - Pandurii Lignitul
CSM Reşiţa stă.

În sezonul 2020-2021 al Ligii a II-a vor evolua 21 de echipe. Comitetul Executiv al FRF a validat în şedinţa din 18 august noul format competiţional al Ligii a II-a. Astfel, în ediţia 2020-2021, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regulat, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiţiei, play-off sau play-out.

La fel ca în ediţia recent încheiată, primele 6 clasate îşi vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii I.

Echipele din play-out-ul ediţiei 2020-2021 a Ligii a II-a vor fi împărţite în două grupe, A şi B. Grupa A din play-out va avea 7 echipe, în timp ce grupa B va avea 8 echipe, urmând a se disputa câte un singur joc între participante. Din grupa A vor retrograda în Liga a III-a locurile 6 şi 7, din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 şi 8. Cele două formaţii de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menţinerea în Liga a II-a.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micşora corespunzător, însă împărţirea în cele două grupe se va face în acelaşi mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

În ceea ce priveşte regulile de vârstă în Liga a II-a, din sezonul 2020-2021 echipele sunt oblígate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor din campionat un jucător Under 19 şi unul Under 21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipele naţionale ale României.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani