Fotbal: Premier League i-a retras licenţa de proprietar de club lui Abramovici

Fotbal: Premier League i-a retras licenţa de proprietar de club lui Abramovici

Premier League a anunţat, sâmbătă, că i-a retras proprietarului rus al echipei de fotbal Chelsea Londra, Roman Abramovici, licenţa de conducător de club, ca urmare a îngheţării averii sale de către guvernul britanic, informează AFP.

"Ca urmare a sancţiunilor impuse de guvernul britanic, consiliul de administraţie al Premier League i-a ridicat lui Roman Abramovici rolul de director al Chelsea Football Club", a transmis organizatorul campionatului englez de fotbal.

"Această decizie nu are niciun impact asupra capacităţii clubului de a se antrena şi a disputa meciuri, conform dispoziţiei de licenţă acordată clubului de guvern şi care va expira pe 31 mai", se mai arată în comunicat.

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovici fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovici a dezminţit însă astfel de legături.

Abramovici a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare clubul londonez, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”