Fotbal: Preşedintele lui Lyon dezvăluie că Liga Campionilor se reia din 7 august

Fotbal: Preşedintele lui Lyon dezvăluie că Liga Campionilor se reia din 7 august

Preşedintele lui Olympique Lyon, Jean Michel Aulas, a dezvăluit că Liga Campionilor se va relua din 7 august, dată la care clubul francez va disputa meciul retur cu Juventus Torino din faza optimilor de finală, relatează EFE.

Aulas a vorbit într-un interviu la RTL despre planurile UEFA de a relua cupele europene, suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, şi despre dezavantajul cu care se vor confrunta echipele franceze, după ce Ligue 1 a anulat sezonul.

''Partida contra lui Juventus este programată pentru 7 august la Torino, cu porţile închise. Dacă nu se schimbă nimic, Lyon şi Paris Saint Germain (reprezentantele Franţei în Liga Campionilor), ar putea fi masacrate de rivalele care beneficiază de o pregătire pe care noi nu o avem'', a spus Aulas. În meciul tur, de acasă, Lyon s-a impus cu 1-0.

Preşedintele lui Lyon a calificat din nou ca o eroare decizia de abandonare a sezonului din Franţa: ''Criza asta înseamnă pierderi de 900 milioane euro pentru fotbalul francez, în acest sezon. Şi asta ne va putea marca pe viaţă. În Europa suntem o excepţie. Nu se ştie cine va putea supravieţui. Alte ţări au încercat să încheie competiţiile. În Franţa s-a luat o decizie prematură şi nu în întregime legală. UEFA a încurajat reluarea campionatelor''.

În urma opririi sezonului, Olympique Lyon, echipă care a cucerit şapte titluri consecutive de campioană a Franţei între 2001 şi 2008, a rămas pe poziţia a şaptea în clasament, care nu asigură calificarea în cupele europene.

Olympique Lyon, cu o participare neîntreruptă în cupele europene începând din 1997, mai are încă două şanse de a accede în competiţiile continentale: prin câştigarea actualei ediţii a Ligii Campionilor sau printr-o victorie în faţa rivalei Paris Saint-Germain în finala Cupei Ligii franceze, partidă care trebuia să se dispute în ziua de 4 aprilie, pe Stade de France, dar a fost amânată pentru o dată care nu a fost deocamdată stabilită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia