Fotbal: Primarul din Napoli vrea ca stadionul local să poarte numele lui Maradona

Fotbal: Primarul din Napoli vrea ca stadionul local să poarte numele lui Maradona

Primarul oraşului italian Napoli a propus ca stadionul din acest oraş, San Paolo, să primească numele de Diego Armando Maradona, legendarul fotbalist argentinian care a evoluat în anii '80 la echipa locală, pe care a condus-o la câştigarea singurelor sale două titluri de campioană a Italiei, informează AFP.

"Să dăm numele de Diego Armando Maradona stadionului San Paolo!!!", a scris primarul Luigi de Magistris într-un mesaj postat pe Twitter.

Stadionul din Napoli a fost iluminat miercuri seara în onoarea lui Maradona, în timp ce fanii argentinianului s-au adunat în jurul arenei, iar alţii au ieşit pe străzi după anunţul morţii lui Maradona, campion în Serie A cu SSC Napoli în 1987 şi 1990.

"Diego i-a făcut pe oameni să viseze. El a cucerit Napoli graţie geniului său", a scris primarul, adăugând: "Diego, napolitan şi argentinian, tu ne-ai adus bucurie şi fericire. Napoli te iubeşte!".

Echipa SSC Napoli va disputa următorul său meci pe stadionul San Paolo joi seara, împotriva echipei croate Rijeka, în cadrul competiţiei Europa League.

Decesul lui Diego Maradona (60 ani) s-a produs miercuri la prânz, în urma unui atac de cord, la domiciliul său de la periferia nordică a capitalei Buenos Aires .
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...