Fotbal: Puşcaş - Cea mai mare dezamăgire din carieră a fost semifinala cu Germania de la Europeanul de tineret

Fotbal: Puşcaş - Cea mai mare dezamăgire din carieră a fost semifinala cu Germania de la Europeanul de tineret

Fotbalistul primei reprezentative George Puşcaş a declarat, luni, într-un interviu postat pe site-ul oficial al FRF, că dezamăgirea carierei sale de până acum o reprezintă semifinala cu Germania de la Campionatul European Under 21 de anul trecut, pierdută cu scorul de 2-4.

Întrebat care e cea mai mare dezamăgire din carieră, atacantul a răspuns: "Semifinala de la Campionatul European de tineret, pentru că simţeam că putem ajunge în finală. Dar totodată a fost şi cea mai mare fericire, dacă pot spune aşa".

George Puşcaş a marcat ambele goluri ale României în partida de atunci cu Germania. Disputarea semifinalei a asigurat echipei naţionale de tineret a României participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Jucătorul român, care consideră că se apropie ca stil de joc cu atacantul englez Harry Kane, spune că mai are de lucrat la loviturile cu piciorul stâng.

"Aş dori să îmi îmbunătăţesc lovitura cu piciorul stâng. Un fotbalist de succes are nevoie de 70% muncă şi 30% talent. Răbdarea este cel mai util sfat primit de la un antrenor până acum. Răbdarea de a aştepta momentul potrivit în meci ca şi atacant", a menţionat el.

"Mi s-ar fi potrivit meseria de designer de interior dacă nu eram fotbalist", a mai afirmat jucătorul.

George Puşcaş se află în prezent în cantonamentul echipei naţionale de fotbal a României de la Mogoşoaia.

Prima reprezentativă întâlneşte la 8 octombrie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

De asemenea, România va juca în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor împotriva Norvegiei pe 11 octombrie, la Oslo (ora 19:00), şi contra Austriei, pe 14 octombrie, la Ploieşti (ora 21:45).
AGERPRES (V-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale