Fotbal: Răzvan Lucescu (PAOK Salonic) nu regretă recomandarea ca fanii lui Olympique Marseille să nu vină în Grecia

Fotbal: Răzvan Lucescu (PAOK Salonic) nu regretă recomandarea ca fanii lui Olympique Marseille să nu vină în Grecia

Răzvan Lucescu, antrenorul echipei de fotbal PAOK Salonic, a declarat miercuri că nu regretă remarcile făcute după prima manşă a sferturilor de finală ale Europa Conference League, împotriva celor de la Olympique Marseille, partidă marcată de incidente grave între suporteri, când i-a sfătuit pe fanii grupării franceze să nu facă deplasarea în Grecia pentru partida retur, scrie AFP.

"Nu regret ceea ce am spus atunci. În Franţa am fi vrut să trăim ceva frumos, să ne distrăm, să ne simţim bine. Nu a fost deloc aşa din păcate. Ceea ce am spus ulterior cred că a fost corect. În loc să-mi critice cuvintele, cei de la Olympique Marseille ar face mai bine să critice ce s-a întâmplat la ei acasă, atitudinea lor şi a suporterilor lor faţă de PAOK. Am făcut bine că am spus acele cuvinte, eu doar am avertizat'', a spus Lucescu într-o conferinţă de presă premergătoare partidei retur care va avea loc joi.

Aşa cum se ştie, autorităţile din Grecia au cerut luni Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) să interzică deplasarea suporterilor echipei franceze Olympique Marseille la Salonic, pentru meciul cu echipa locală PAOK, din cauza violenţelor care au avut loc la partida din tur.

''Direcţia generală a poliţiei din Salonic a transmis o cerere scrisă autorităţilor competente pentru interzicerea deplasării organizate şi individuale a suporterilor echipei Olympique Marseille, în vederea meciului cu PAOK, pe stadionul Toumba'', se arăta într-un comunicat al Ministerului pentru Protecţia Cetăţenilor.

În meciul tur, desfăşurat joi, la Marsilia, câştigat cu 2-1 de echipa franceză, au avut loc incidente grave între suporterii celor două formaţii, atât în afara stadionului, cât şi în interiorul arenei.

Interdicţia, dacă va fi decisă de UEFA, nu va putea fi decât una de principiu, având în vedere că un responsabil al principalelor grupuri suporteri ai lui OM a precizat pentru AFP, după meciul tur, că deplasarea în Grecia a fost anulată.

''Clubul regretă că suporterii sunt privaţi de şansa de a încuraja echipa de suflet, dar respectă decizia luată de autorităţile elene'', a reacţionat clubul OM într-un comunicat.

Ministrul pentru Protecţia Cetăţenilor, Takis Theodorikakos, a discutat luni subiectul cu secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, şi cu secretarul general adjunct, Giorgio Marchetti.

''În această intervenţie, ministrul a cerut ca apelul poliţiei elene pentru păstrarea ordinii şi protejarea vieţii socio-economice în Salonic să fie acceptat'', se arată în comunicat.

Incidentele au început la Marsilia săptămâna trecută încă de miercuri seara, între suporterii greci şi cei ai echipei gazdă, ele continuând joi înaintea loviturii de start, în afara stadionului, iar apoi şi pe Stade Velodrome.


Foto: (c) GUILLAUME HORCAJUELO/EPA

Au fost aruncate pe gazon obiecte şi scaune de către suporterii greci, după ce fanii celor două echipe au aruncat fumigene şi petarde, dincolo de gardurile de protecţie. Şi suporterii echipei OM au aruncat cu torţe spre suporterii eleni, înregistrându-se explozii ale petardelor. Au existat mişcări ale suporterilor în tribune, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene în direcţia suporterilor oaspeţi.

Circa zece persoane au fost reţinute, iar poliţia a anunţat circa 30 de răniţi (marea majoritate uşor) în rândul forţelor de ordine.

După meci, antrenorul oaspeţilor, Răzvan Lucescu, a apreciat că fanii eleni au fost ''primiţi rău'' şi că Marsilia şi OM au oferit o ''imagine urâtă''.

''În meciul retur, sper că Marseille va fi primită la fel cum am fost primiţi şi noi aici. Sunt dezamăgit de ce am văzut, este o imagine urâtă pentru un oraş ca Marsilia. Este multă violenţă în lume în ziua de azi, nu e nevoie să avem şi în fotbal'', a declarat tehnicianul român.

''Suporterii voştri ar face mai bine să nu vină'' la Salonic, a mai afirmat atunci Lucescu, cu jumătate de gură, atunci când părăsea sala de conferinţe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...