Fotbal: Răzvan Marin "este un adevărat jucător al lui Ajax", spune un celebru antrenor olandez

Răzvan Marin "este un adevărat jucător al lui Ajax", a estimat pentru ziarul De Telegraaf celebrul antrenor olandez Aad de Mos, în condiţiile în care presa scrie că fotbalistul român se va transfera în vară de la Standard Liege la echipa din Amsterdam.

Răzvan Marin ar urma să-l înlocuiască la Ajax pe Frenkie de Jong, care va juca la FC Barcelona. Aad de Mos este convins că gruparea olandeză face alegerea potrivită. Ajax ar plăti între 12 şi 14 milioane de euro pentru mijlocaşul ce ar urma să semneze pe cinci ani cu "lăncierii". În opinia lui De Mos, care le-a antrenat atât pe Ajax cât şi pe Standard, aceasta ar fi o afacere.

"Dacă facem o comparaţie cu sume nebuneşti pentru transferuri din zilele noastre, 12 milioane nu înseamnă nici pe departe prea mult", a declarat tehnicianul în vârstă de 72 de ani.

"Este un adevărat jucător al lui Ajax, are tehnică, viziunea jocului, capacitatea de a pasa, este creativ. Mi se pare o alegere excelentă a clubului", a spus De Mos. "La construcţie, pe plan ofensiv, stă foarte bine. La nevoie poate şi să marcheze, ceea ce n-are cum să-mi displacă", a adăugat el.

De Mos a câştigat Cupa Cupelor în 1988 cu echipa belgiană Mechelen, după o finală chiar împotriva lui Ajax (1-0). Mechelen o eliminase în primul tur pe Dinamo Bucureşti, pregătită de Mircea Lucescu (1-0 acasă, 2-0 în deplasare). În 1990, De Mos a dus-o pe Anderlecht în finala Cupei Cupelor, pierdută cu Sampdoria (0-2 după prelungiri). Formaţia din Bruxelles trecuse în semifinale de Dinamo, care-l avea pe bancă tot pe Mircea Lucescu (1-0 acasă, 1-0 în deplasare). AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

3 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…