Fotbal: Răzvan Marin "este un adevărat jucător al lui Ajax", spune un celebru antrenor olandez

Fotbal: Răzvan Marin "este un adevărat jucător al lui Ajax", spune un celebru antrenor olandez

Răzvan Marin "este un adevărat jucător al lui Ajax", a estimat pentru ziarul De Telegraaf celebrul antrenor olandez Aad de Mos, în condiţiile în care presa scrie că fotbalistul român se va transfera în vară de la Standard Liege la echipa din Amsterdam.

Răzvan Marin ar urma să-l înlocuiască la Ajax pe Frenkie de Jong, care va juca la FC Barcelona. Aad de Mos este convins că gruparea olandeză face alegerea potrivită. Ajax ar plăti între 12 şi 14 milioane de euro pentru mijlocaşul ce ar urma să semneze pe cinci ani cu "lăncierii". În opinia lui De Mos, care le-a antrenat atât pe Ajax cât şi pe Standard, aceasta ar fi o afacere.

"Dacă facem o comparaţie cu sume nebuneşti pentru transferuri din zilele noastre, 12 milioane nu înseamnă nici pe departe prea mult", a declarat tehnicianul în vârstă de 72 de ani.

"Este un adevărat jucător al lui Ajax, are tehnică, viziunea jocului, capacitatea de a pasa, este creativ. Mi se pare o alegere excelentă a clubului", a spus De Mos. "La construcţie, pe plan ofensiv, stă foarte bine. La nevoie poate şi să marcheze, ceea ce n-are cum să-mi displacă", a adăugat el.

De Mos a câştigat Cupa Cupelor în 1988 cu echipa belgiană Mechelen, după o finală chiar împotriva lui Ajax (1-0). Mechelen o eliminase în primul tur pe Dinamo Bucureşti, pregătită de Mircea Lucescu (1-0 acasă, 2-0 în deplasare). În 1990, De Mos a dus-o pe Anderlecht în finala Cupei Cupelor, pierdută cu Sampdoria (0-2 după prelungiri). Formaţia din Bruxelles trecuse în semifinale de Dinamo, care-l avea pe bancă tot pe Mircea Lucescu (1-0 acasă, 1-0 în deplasare). AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia