Fotbal: Roberto Mancini (Italia) - Mai bine că am pierdut acum, decât în finala EURO

Fotbal: Roberto Mancini (Italia) - Mai bine că am pierdut acum, decât în finala EURO

Roberto Mancini, selecţionerul Italiei, nu şi-a ascuns dezamăgirea după înfrângerea în faţa Spaniei (1-2) , miercuri seara în semifinalele Ligii Naţiunilor la fotbal, un eşec care a pus capăt unei serii de 37 de victorii consecutive reuşită de Squadra Azzurra, dar a subliniat că a fost mai bine pentru elevii săi să piardă acum "decât în finala EURO sau a unei Cupe Mondiale".

Italia, cvadruplă campioană mondială, a cucerit în luna iulie Campionatul European - EURO 2020, după ce a eliminat în semifinale Spania, la loviturile de departajare, înainte de a învinge Anglia în finală, tot la loteria penalty-urilor.

"Ştiam că mai devreme sau mai târziu va veni şi înfrângerea. Mai bine în seara asta, decât în finala EURO sau a unei Cupe Mondiale", a declarat Mancini la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la finalul meciului de pe San Siro.

Spania s-a impus miercuri prin dubla lu Ferran Torres (17, 45+2), în condiţiile în care gazdele au evoluat în zece jucători din minutul 42, după eliminarea fundaşului Leonardo Bonucci. Pentru italieni a marcat Lorenzo Pellegrini (83).


Foto: (c) Alessandro Garofalo / REUTERS


"Chiar dacă Spania este o echipă grozavă şi joacă foarte bine, am avut şi noi ocaziile noastre. Este păcat, pentru că puteam lupta până la final. Cred că acel cartonaş roşu a influenţat jocul pentru că până atunci ei au avut mai multă posesie, dar noi am avut ocazii de a marca şi egala. După aceea, trebuia să fim mai atenţi şi să nu primim al doilea gol înainte de pauză", a mai spus selecţionerul italian.

Mancini l-a felicitat totodată pe mijlocaşul spaniol Pablo Martín Paez "Gavi", care a devenit, la 17 ani, cel mai tânăr debutant în prima reprezentativă a ţării sale.

"Este foarte bun, în ciuda vârstei sale. Cred că jucătorii spanioli au talente extraordinare şi joacă foarte bine", a subliniat italianul.

Spania se va lupta pentru trofeul Ligii Naţiunilor cu câştigătoarea cele de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta Franţa, deţinătoarea titlului mondial, şi Belgia, liderul clasamentului FIFA, joi seara la Torino.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...