Fotbal: Roberto Mancini spune că a visat că Italia va câştiga Mondialul graţie unui penalty transformat de Jorginho

Fotbal: Roberto Mancini spune că a visat că Italia va câştiga Mondialul graţie unui penalty transformat de Jorginho

Selecţionerul naţionalei de fotbal al Italiei, Roberto Mancini, a declarat, pentru Sportweek, că a visat victoria echipei sale în finala Cupei Mondiale 2022, împotriva Braziliei, graţie unui penalty transformat de Jorginho, scrie presa italiană.

Vedeta lui Chelsea a ratat trei penalty-uri consecutive pentru Azzurri, două dintre acestea în meciuri împotriva Elveţiei din preliminariile CM. Italia a remizat în cele două partide cu Elveţia şi a încheiat pe locul 2 grupa sa de calificare, fiind nevoită să dispute un baraj pentru a accede la turneul final din Qatar.

"Ce am realizat în vară nu a fost întâmplător, aş că trebuie să avem încredere şi să dăm totul", a spus Mancini, selecţionerul campioanei europene en titre.

Dacă va trece de Macedonia de Nord în semifinala barajului de calificare la CM 2022, Italia va întâlni în finală învingătoarea dintre Turcia şi Portugalia, însă Mancini este încrezător că Squadra Azzurra va juca la turneul final.

"Am visat că vom câştiga Cupa Mondială după o finală cu Brazilia graţie unui penalty al lui Jorginho", a spus fostul jucător al Sampdoriei.

"Am văzut că a dat două goluri din penalty contra lui Aston Villa şi a transformat şase penalty-uri consecutive după meciul cu Elveţia, dar nu sunt supărat. El ne-a dus în finala cu Anglia (la EURO 2020 - n. r.). Poate că vom câştiga finala cu penalty-ul său. Cine ştie...", a adăugat selecţionerul.

Jorginho s-a născut în Brazilia, însă are paşaport italian.

Acest interviu acordat de Mancini va fi publicat integral sâmbătă.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /