Fotbal: România, învinsă de Germania cu 1-0, în preliminariile CM 2022

Fotbal: România, învinsă de Germania cu 1-0, în preliminariile CM 2022

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.



Germania a dominat categoric jocul şi s-a impus prin golul înscris de Serge Gnabry (16), un rezultat onorabil pentru tricolori, având în vedere diferenţa de pe teren.



Portarul Florin Niţă a fost de departe omul meciului, el salvând echipa României de la un veritabil dezastru cu paradele sale.



Germania a controlat meciul încă de la debut, prima tentativă aparţinând lui Emre Can (5), al cărui şut a trecut puţin peste vinclu.



România a avut prima sa şansă în min. 8, dar Keşeru a şutat imprecis din poziţie bună, de la 18 metri.



Niţă a avut o primă intervenţie de top în min. 9, faţă în faţa cu Havertz.

La poarta cealaltă, lansat foarte bine de Chiricheş, Mihăilă (12) a ajuns în poziţie foarte bună, dar a şutat mult peste poartă din 8 metri.



Cvadrupla campioană mondială a deschis scorul în min. 16, prin Gnabry, din centrarea lui Havertz, plecat din poziţie suspectă de ofsaid.

Tricolorii au acuzat momentul dificil şi Mannschaft a fost aproape să îşi mărească avantajul, dar Kimmich a şutat în transversală (19), iar apoi Niţă l-a blocat pe Gnabry.

Răzvan Marin şi-a încercat şansa cu un şut de la circa 24 de metri, prins de Neuer, însă.

Germania a mai avut două oportunităţi până la pauză, dar şutul lui Kimmich a fost blocat de Stanciu (28), iar Gnabry (32) a luftat din careu. În rest, echipa antrenată de Joachim Loew s-a mulţumit cu o posesie prelungită a mingii, în faţa unei echipe care uneori s-a apărat cu tot efectivul în ultimii 25 de metri.

După pauză, tricolorii au fost ceva mai curajoşi, dar au oferit astfel spaţii echipei Germaniei.

Niţă a fost salvator în min. 50, la şutul lui Goretzka de la 14 m.

Tănase (55) putea face mai mult din careul Germaniei, dar a şutat peste poartă de la 12 metri (55).

Germania a avut mai multe ocazii mari de a se desprinde, dar Niţă a respins senzaţional în corner (58) la şutul lui Gnabry, pe contraatac, a respins şutul lui Gundogan (60), după o altă contră, iar Sane nu a reuşit să reia în plasă centrarea lui Gnabry (63).

Portarul echipei Sparta Praga a fost remarcabil şi în min. 80, când a respins şutul lui Werner (80), la un nou contraatac, apoi a respins centrarea periculoasă a aceluiaşi jucător (85).

România a fost mai periculoasă pe final, când a presat şi Puşcaş tras pe direcţia lui Neuer (87), după ce l-a fentat pe Rudiger, iar Stanciu a şutat în plasa laterală, după o intercepţie în careul oaspeţilor (90).

România venea după 3-2 cu Macedonia de Nord, primul său meci din această campanie de calificare.

Germania a ajuns la 18 victorii consecutive în preliminariile Cupei Mondiale, ultimul meci pe care nu l-a câştigat fiind 4-4 cu Suedia, în octombrie 2012.

În următoarele meciuri din preliminarii, România va juca miercuri la Erevan cu Armenia, iar Germania va evolua la Duisburg, contra Macedoniei de Nord.

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

România - Germania 0-1 (0-1)
A marcat: Serge Gnabry (16).
Bucureşti, Arena Naţională
Preliminariile Cupei Mondiale 2022 - Grupa J

Au evoluate echipele
România: 1. Florin Niţă - 4. Ovidiu Popescu, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 3. Alin Toşca, 22. Mario Camora (15. Andrei Burcă, 46) - 7. Nicolae Stanciu, 18. Răzvan Marin - 14. Ianis Hagi (10. Alexandru Maxim, 83), 19. Florin Tănase (8. Alexandru Cicâldău, 83), 21. Valentin Mihăilă (20. Dennis Man, 66) - 13. Claudiu Keşeru (9. George Puşcaş, 66). Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. David Lazar, 16. Ionuţ Radu - 2. Vasile Mogoş, 5. Ionuţ Nedelcearu, 11. Nicuşor Bancu, 17. Erik Bicfalvi, 23. Alexandru Creţu.
Germania: Manuel Neuer (căpitan) - 13. Lukas Klostermann, 16. Antonio Rudiger, 4. Matthias Ginter, 21. Emre Can - 23. Ilkay Gundogan, 6. Joshua Kimmich, 18. Leon Goretzka - 10. Kai Havertz (9. Timo Werner, 77), 20. Serge Gnabry (14. Florian Neuhaus, 90+2), 19. Leroy Sane (11. Amin Younes, 90+4). Selecţioner: Joachim Loew .
Rezerve neutilizate: 12. Bernd Leno, 22. Marc-Andre ter Stegen - 2. Philipp Max, 5. Jonathan Tah, 8. Jamal Musiala, 17. Florian Wirtz.

Arbitru: Clément Turpin; arbitri asistenţi: Nicolas Danos, Cyril Gringore; al patrulea oficial: Jérôme Brisard (toţi din Franţa)
Delegat UEFA: Peter Lundstroem (Finlanda), observator UEFA pentru arbitri: Jan W. Wegereef (Olanda)
Cartonaşe galbene: Ov. Popescu (16), Kimmich (90+3).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”