Fotbal: Rui Costa a fost ales în funcţia de preşedinte al clubului Benfica Lisabona

Fotbal: Rui Costa a fost ales în funcţia de preşedinte al clubului Benfica Lisabona

Fostul internaţional portughez Rui Costa a devenit noul preşedinte al clubului de fotbal Benfica Lisabona, reuşind să se impună cu o largă majoritate în scrutinul care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează AFP.

În vârstă de 49 ani, Rui Costa a obţinut 84,48% din voturile celor peste 40.000 de "socios" (suporteri acţionari), faţă de 12,24% ale adversarului său, Francisco Benitez. Mandatul său se va întinde pe o perioadă de patru ani, până în 2025.

Rui Costa a evoluat ca jucător la Benfica în perioadele 1991-1994 şi 2006-2008. El a fost apoi vicepreşedinte şi a preluat interimar conducerea clubului, după arestarea, în luna iulie, a fostului preşedinte Luis Filipe Vieira, suspectat de fraudă.

Vieira, în vârstă de 72 ani, s-a aflat la conducerea clubului Benfica Lisabona timp de 18 ani, un record de longevitate, perioadă în cursul căreia "vulturii" au cucerit şapte titluri naţionale.

Benfica Lisabona, club înfiinţat în anul 1904, are în palmares un număr record de 37 de titluri naţionale, 28 de Cupe ale Portugaliei şi două Cupe ale Campionilor Europeni, cucerite în 1961 şi 1962.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”