Fotbal: Sankt Petersburg va găzdui finala Ligii Campionilor din 2021 (UEFA)

Fotbal: Sankt Petersburg va găzdui finala Ligii Campionilor din 2021 (UEFA)

Uniunea europeană de fotbal a anunţat marţi că oraşul Sankt Petersburg va găzdui finala Ligii Campionilor din 2021, o premieră pentru fosta capitală imperială rusă, a cărei echipă fanion, Zenit, participă în mod regulat la cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

UEFA, al cărei Comitet Executiv s-a reunit la Ljubljana, a anunţat totodată că Allianz Arena din Munchen va fi gazda finalei Champions League din 2022, în timp ce stadionul Wembley din Londra o va găzdui pe cea din 2023.

Rusia va găzdui, pentru a doua oară în istoria sa, o finală de Liga Campionilor, după cea dintre Manchester United şi Chelsea Londra, desfăşurată în 2008 la Moscova.

În ceea ce priveşte Europa League, oraşul spaniol Sevilla a fost preferat, în detrimentul capitalei georgiene Tbilisi, pentru finala din 2021.

Forul continental a decis, totodată, ca Supercupa Europei din 2021 să aibă loc în Irlanda de Nord, la Belfast.

După cum se ştie, finala ediţie 2019-2020 a Ligii Campionilor va avea loc pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, în timp ce ultimul act din actuala ediţie a Europa League se va desfăşura la Gdansk, în Polonia.

Pe de altă parte, UEFA a confirmat că arbitrajul video (VAR) va fi utilizat în acest sezon în Europa League, începând cu faza şaisprezecimilor de finală.

De asemenea, instanţa fotbalistică european a anunţat înfiinţarea unei noi competiţii continentale, care se va numi UEFA Europa Conference League, şi la care vor participa 32 de echipe din ţările cu un coeficient mai mic, începând din 2021.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...