Fotbal: Săpunaru - Sunt fericit că vom avea suporteri în tribune şi că Rapid se întoarce acolo unde îi e locul

Fotbal: Săpunaru - Sunt fericit că vom avea suporteri în tribune şi că Rapid se întoarce acolo unde îi e locul

Fotbalistul echipei FC Rapid, Cristian Săpunaru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea primului meci al formaţiei giuleştene în Liga I după şase ani, că se bucură că aceasta revine acolo unde îi e locul şi că la partida de duminică vor avea acces şi suporterii.

"Sunt fericit că vom avea suporteri în tribune şi că Rapidul se întoarce acolo unde îi este locul. Şi sperăm să ne întoarcem cât de curând şi acasă, pe Giuleşti. Anul acesta este unul de tranziţie pentru Rapid. E primul de la promovare şi nu trebuie decât să rămânem în prima ligă, iar apoi să putem spera la mult mai mult. Duminică mă aştept la cât mai mulţi suporteri. Sunt convins că toţi cei care iubesc Rapidul vor fi în tribune duminică seara. E frumos să începi sezonul cu dreptul, să ai 15 puncte după cinci meciuri, dar important e să ţinem capul sus. Pentru că în fotbal se poate întâmpla orice, câştigi azi şi apoi pierzi şase meciuri la rând", a afirmat el.

Săpunaru a comentat zvonurile potrivit cărora fostul său coleg de la Kayserispor, Denis Alibec, ar urma să se transfere la Rapid: "E Alibec liber de contract? Nu ştiu de unde e informaţia asta, eu mai discut cu el şi cu băieţii de la Kayserispor şi nu cred că Alibec e liber. S-a plătit o sumă de bani la transferul lui, iar acum să scape de el aşa de repede, nu cred. El ştie atmosfera de la Rapid, nu cred că e fotbalist care să nu cunoască atmosfera de la noi".

Fundaşul a declarat că aşteaptă şi alte echipe de tradiţie în Liga I precum Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj. În acelaşi timp, Săpunaru s-a arătat dezamăgit de faptul că multe cluburi importante din fotbalul românesc au fost împărţite în două.

"Mai lipsesc echipe de tradiţie, nu e Petrolul, nu e U Cluj... iar acest lucru ar trebui să le dea de gândit celor sus-puşi. Eu pot să pun o întrebare: "Jucăm cu Craiova, dar care o să fie Craiova (n.r. - adevărată)?' Palmaresul este ceva fictiv, unde sunt suporterii, acolo este şi palmaresul inimii. Cineva a făcut posibil să se împartă echipele... nu ştiu cine, dar a fost foarte inteligent. Nu ştiu cu cine jucăm anul ăsta, cu FCSB sau cu Steaua... dacă zic ceva îi supăr pe unii, dacă zic altceva îi supăr pe ceilalţi. Dar eu nu am văzut să retrogradeze Steaua, a rămas în acelaşi campionat al Ligii I. Bun, Armata va trebui să dea clubul de fotbal către un investitor privat pentru a promova, peste 6 ani se va duce să-l ia înapoi de la el? Nu am nimic cu suporterii... dar s-au împărţit în două nişte echipe, Steaua, Craiova, Dinamo... la noi tot se vorbeşte de AFC Rapid sau UFC... până la urmă trebuie să fie o singură echipă. Cine a făcut împărţirea asta ar trebui să-şi dea seama ce rău au putut să facă fotbalului românesc", a spus Săpunaru.

Echipa de fotbal FC Rapid întâlneşte, duminică, de la ora 21:30, pe Arena Naţională din Capitală, formaţia Chindia Târgovişte, într-o partidă contând pentru prima etapă a Ligii I.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…