Fotbal: Selecţionata Germaniei a prezentat noul echipament cu care va evolua împotriva României

Fotbal: Selecţionata Germaniei a prezentat noul echipament cu care va evolua împotriva României

Federaţia germană de fotbal (DFB) a prezentat marţi, pe site-ul său oficial, noul echipament conceput în vederea EURO 2020, în care prima sa reprezentativă va evolua luna aceasta, la Bucureşti, împotriva selecţionatei României, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Echipamentul este unul sobru, complet negru, inclusiv logo-ul DFB şi cele cu cele patru stele reprezentând titlurile mondiale cucerite de Mannschaft, precum şi cele trei dungi de pe mâneci ale producătorului Adidas.

Singurul element de design în alte culori îl reprezintă drapelul german, vizibil în interiorul şi exteriorul gulerului, precum şi pe marginile mânecilor. Şortul şi jambierele negre completează aspectul de înaltă calitate, subliniază DFB într-un comunicat. Numele jucătorilor vor fi aplicate pe spatele tricourilor şi vor fi de culoare albă.

Selecţionata Germaniei va folosi în premieră noul echipament la primul său joc din preliminariile CM 2022, programat joia viitoare la Duisburg, împotriva Islandei, precum şi la trei zile mai târziu, la partida împotriva "tricolorilor", de pe Arena Naţională.

Şi Federaţia Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipelor naţionale, cu ocazia debutului Campionatului European Under-21 şi a preliminariilor CM 2022.

Noul echipament ''pune elementele fundamentale ale identităţii noastre naţionale şi fotbalistice împreună cu spiritul tinerelor generaţii de suporteri şi fotbalişti'', precizează FRF.

''Astfel, tricolorul, simbolurile declinate din blazonul echipei naţionale şi mesajul 'Luptăm Împreună' se regăsesc într-un format spectaculos care aduce galbenul tradiţional alături de alb, la nivelul şortului, în cromatica echipamentului de bază. Asta pentru ca albastru complet, respectiv albul complet, să caracterizeze celelalte două opţiuni de echipament'', se mai arată în comunicat.

Designul realizat de Brandient se împleteşte cu noua tehnologie Joma, care a lansat o nouă linie de echipamente sportive realizate cu ţesături inovatoare şi procese care ajută la reducerea poluării cu plastic şi la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. Materialele plastice, care dăunează grav biodiversităţii, sunt prelucrate în fire de poliester 100% reciclate şi ulterior în peste un milion de metri de ţesătură durabilă care este utilizată pentru fabricarea articolelor de îmbrăcăminte din colecţia de textile Joma, inclusiv noul tricou de joc al Echipei Naţionale.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: Germany Football Team - Die Mannschaft /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...