Fotbal: Selecţionerul Mirel Rădoi a convocat 26 de jucători pentru meciurile naţionalei cu Islanda şi Liechtenstein

Fotbal: Selecţionerul Mirel Rădoi a convocat 26 de jucători pentru meciurile naţionalei cu Islanda şi Liechtenstein

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a convocat un lot format din 26 de jucători pentru partidele cu Islanda şi Liechtenstein din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, informează site-ul oficial al FRF .

Marea surpriză a lui Rădoi este convocarea tânărului Enes Sali, care pe 13 septembrie a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii I, înscriind pentru Farul (5-0 cu Academica Clinceni), la vârsta 15 ani, 6 luni şi 21 de zile.

Sali a ratat luna trecută calificarea cu echipa Under-17 a României în turul de elită al Campionatului European de anul viitor.

Suspendat pentru prima partidă cu Islanda şi eligibil doar pentru cea cu Liechtenstein, Valentin Mihăilă, aflat iniţial pe lista convocărilor preliminare, nu se regăseşte în lotul final ca urmare a unei discuţii a selecţionerului Mirel Rădoi cu membrii staff-ului tehnic al Parmei. Ţinând cont de situaţia medicală a jucătorului, indisponibil în mai multe perioade de timp pe durata sezonului, aceştia au convenit ca jucătorul să rămână la echipa de club pentru a urma un program specific de recuperare şi pregătire.

Echipa naţională de fotbal a României va juca la 11 noiembrie (ora 21:45) cu Islanda (Stadionul Steaua din Capitală) şi la 14 noiembrie (ora 19:00) cu Liechtenstein (Stadion Rheinpark din Vaduz) în preliminariile CM 2022.

În grupa României, Germania a obţinut calificarea la Mondial, acolo unde merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte 3 locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Cu două victorii în noiembrie, "tricolorii" vor evolua la baraj şi îşi vor afla adversarele pe 26 noiembrie, atunci când FIFA a programat tragerea la sorţi.

Pentru cele două partide, Rădoi a anunţat un lot format din 26 de jucători, 11 care evoluează în Liga I şi 15 de la cluburi din străinătate:

Portari: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia, 11/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanţa, 1/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid, debutant);

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 14/2), Andrei Raţiu (Huesca/Spania, 4/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo/ Italia, 68/0), Ionuţ Nedelcearu (Crotone/Italia, 19/2), Adrian Rus (Fehérvár/Ungaria, 9/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 7/0), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa, 1/0), Alin Toşca (Gaziantep FK/Turcia, 27/1), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 20/0);

Mijlocaşi: Dragoş Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 35/2), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 18/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 52/11), Olimpiu Moruţan (Galatasaray/Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers/Scoţia, 22/2), Florin Tănase (FCSB, 9/1), Dennis Man (Parma/Italia, 12/2), Alexandru Maxim (Gaziantep FK/Turcia, 49/6), Enes Sali (Farul Constanţa, debutant);

Atacanţi: George Puşcaş (Reading/Anglia, 24/8), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 11/1), Denis Alibec (CFR Cluj, 20/2).
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...