Fotbal: Sergio Ramos a doborât recordul european de selecţii la echipa naţională deţinut de Buffon

Fotbal: Sergio Ramos a doborât recordul european de selecţii la echipa naţională deţinut de Buffon

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, titular sâmbătă în meciul din Liga Naţiunilor la fotbal cu Elveţia, la Basel, a marcat a 177-a selecţie la echipa naţională şi l-a întrecut pe portarul italian Gianluigi Buffon, deţinătorul recordului de selecţii internaţionale pentru un jucător european, informează AFP.

În vârstă de 34 de ani, jucătorul echipei Real Madrid devenise deja fotbalistul spaniol cu cele mai multe partide disputate la naţională anul trecut, la un meci din cadrul preliminariilor EURO 2020 contra Norvegiei (1-1).

Prima sa selecţie datează din data de 26 martie 2005, cu ocazia unui meci amical cu China.

Chiar dacă a devenit deţinătorul recordului european la numărul de selecţii internaţionale, Ramos rămâne încă la şapte selecţii distanţă de recordul absolut, deţinut de fostul mijlocaş egiptean Ahmed Hassan, care numără 184.

Elveţia a remizat cu Spania, 1-1, după un meci epic. Nati a deschis scorul prin Remo Freuler, dar Sergio Ramos a ratat două penalty-uri în repriza secundă. Elveţia a rămas în zece oameni, iar în cele din urmă, Spania a egalat, prin Gerard Moreno (89).
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /