Fotbal: Sergio Ramos va semna miercuri cu Paris Saint-Germain, anunţă L'Equipe

Fotbal: Sergio Ramos va semna miercuri cu Paris Saint-Germain, anunţă L'Equipe

Internaţionalul spaniol Sergio Ramos (35 ani), fostul căpitan al lui Real Madrid, va semna miercuri un contract pe două sezoane cu echipa franceză de fotbal Paris Saint-Germain, valabil până în 2023, anunţă cotidianul sportiv L'Equipe.

Ramos s-a format ca jucător la FC Sevilla, echipă la care a debutat ca profesionist, în sezonul 2004-2005, înainte de a fi achiziţionat de Real Madrid, la vârsta de 19 ani, în schimbul sumei de 27 milioane euro. El şi-a încheiat în această vară contractul cu gruparea de pe Santiago Bernabeu.

În cele 16 sezoane petrecute la Real Madrid, el a cucerit 22 de trofee, fiind al doilea jucător din istoria clubului din capitala Spaniei ca număr de titluri cucerite, după legendarul Paco Gento.

Cu 101 goluri marcate în 671 de meciuri, Sergio Ramos este, totodată, al patrulea pe lista jucătorilor cu cele mai multe apariţii în tricoul lui Real Madrid, după Raul Gonzalez, Iker Casillas şi Manolo Sanchis.

Sergio Ramos a fost selecţionat de 180 de ori până în prezent în reprezentativa Spaniei, pentru care a marcat 23 de goluri şi alături de care a cucerit singurul titlu mondial din istoria fotbalului spaniol (2010), precum şi două titluri europene (2008, 2012).

Din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat în partea a doua a sezonului, el nu a fost inclus de selecţionerul Luis Enrique în lotul pentru EURO 2020.

Fundaşul spaniol este al treilea recrut al lui PSG din această vară, după olandezul Georginio Wijnaldum, care a venit pe Parc des Prices tot din postura de jucător liber de contract, şi marocanul Achraf Hakimi, achiziţionat de clubul francez de la Inter Milano, în schimbul sumei de 60 milioane euro.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu