Fotbal: Sistemul VAR, vinovat de patru erori în debutul sezonului din Premier League

Fotbal: Sistemul VAR, vinovat de patru erori în debutul sezonului din Premier League

Mike Riley, responsabil cu arbitrajul din Anglia, a recunoscut că sistemul de asistenţă video pentru arbitri (VAR) a avut patru sincope în primele etape disputate în sezonul 2019/2020 din Premier League, relatează AFP.

Riley a apreciat, cu prilejul unei reuniuni a preşedinţilor de cluburi din Premier League, la Londra, că un gol marcat de Fabian Schaer (Newcastle) în meciul cu Watford (1-1) ar fi trebuit anulat din cauza unui henţ anterior la Isaac Hayden. Într-un alt caz, Youri Tielemans (Leicester) nu ar fi trebuit să primească cartonaşul roşu pentru faultul împotriva lui Callum Wilson (Bournemouth).

O altă greşeală s-a consemnat în meciul Manchester City - Bournemouth, când arbitrul a refuzat un penalty la faultul asupra lui David Silva, iar alta la meciul West Ham United - Norwich, când Sebastian Haller a fost faultat în careul lui Norwich, dar nu a fost acordat lovitura de la 11 m cuvenită.

Pe de altă parte sistemul VAR a fost consultat în 227 de incidente, decizia fiind schimbată în şase cazuri.

''Aceste date arată că sistemul VAR poate ajuta şi adăuga plus-valoarea jocului. Dar a demonstrat de asemenea că arbitrajul din teren este mereu cel mai important'', a precizat şeful arbitrilor englezi.

Sistemul VAR a fost introdus în premieră în acest sezon din Premier League. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro