Fotbal: Spania, prima echipă calificată în semifinalele Campionatului European Under-21

Fotbal: Spania, prima echipă calificată în semifinalele Campionatului European Under-21

Spania este prima echipă calificată în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, după ce a câştigat Grupa A, sâmbătă, în urma victoriei cu 5-0 în faţa Poloniei.

Ibericii, care au început competiţia cu stângul (1-3 cu Italia), au revenit şi au reuşit să ocupe primul loc, după victoriile cu Belgia (2-1) şi Polonia.

În meciul de sâmbătă, de la Bologna, golurile echipei spaniole au fost marcate de Pablo Fornals (17), Mikel Oyarzabal (35), Fabian Ruiz (39), Daniel Ceballos (71) şi Borja Mayoral (90).

Echipa gazdă, Italia, a întrecut Belgia cu scorul de 3-1, la Reggio Emilia, şi păstrează şanse de a ajunge în semifinale din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund.

Nicolo Barella (44), Patrick Cutrone (53) şi Federico Chiesa (89) au punctat pentru ''Azzurrini'', golul de onoare al belgienilor fiind reuşit de Yari Verschaeren (79). Belgia a încheiat meciul în inferioritate după cartonaşul roşu primit de Isaac Mbenza (90).

Spania a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 6 puncte (+4 goluri), urmată de Italia, 6 puncte (+3), Polonia, 6 puncte (-3), Belgia, 0 puncte. Spania a obţinut, totodată, şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia