Fotbal: Spania şi Portugalia au remizat într-un amical la Madrid; Italia a învins categoric Cehia

Fotbal: Spania şi Portugalia au remizat într-un amical la Madrid; Italia a învins categoric Cehia

Naţionalele de fotbal ale Spaniei şi Portugaliei au remizat, 0-0, într-un amical disputat vineri seara la Madrid, pe Metropolitano, cu o săptămână înainte de EURO 2020 (11 iunie - 11 iulie), în timp ce Italia a învins cu un categoric 4-0 reprezentativa Cehiei, la Bologna.

Potrivit AFP, în ciuda rezultatului nul, naţionala Spaniei a arătat ca o echipă solidă şi agresivă în special după fazele de atac iniţiate de tandemul Sergio Busquets - Thiago Alcantara, în timp ce campioana europeană en-titre a părut total lipsită de idei. De asemenea, defensiva Roja şi-a făcut treaba cu precizie blocând acţiunile atacanţilor Cristiano Ronaldo şi Joao Felix.

De altfel, Ronaldo a fost destul de nervos pe parcursul meciului, gesticulând de multe ori sau strigând la selecţionerul Fernando Santos.

Elevii selecţionerului Luis Enrique îşi vor face debutul oficial la EURO 2020 pe 14 iunie, la Sevilla, unde va întâlni echipa Suediei, în cadrul Grupei E a competiţiei, din care mai fac parte formaţiile Poloniei şi Slovaciei, care se vor înfrunta în aceaşi zi, la Sankt Petersburg (Rusia).

Portugalia, care face parte din Grupa F la EURO 2020, va juca primul meci cu Ungaria (15 iunie, pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta), iar apoi va înfrunta Germania (19 iunie, Allianz Arena din Munchen) şi Franţa (23 iunie, Budapesta).

La Bologna, Italia a dominat autoritar Cehia, Ciro Immobile (23), Nicolo Barella (42), Lorenzo Insigne (66) şi Domenico Berardi (73) înscriind pentru ''azzurri'', care au demonstrat că ştiu să impună ritmul într-o partidă.

Fără Marco Verratti, accidentat, Italia şi-a creat multe faze de atac pornind de la creativitatea de care au dat dovadă la centrul terenului Jorginho şi Barella, baloanele ajungând la Insigne şi Immobile foarte periculoşi în preajma careului advers. În schimb cehii au ameninţat rareori poarta lui Donnarumma, iar defensiva a fost surprinsă de fazele de atac în viteză ale italienilor. Meciul s-a jucat în prezenţa a 1000 de spectatori.

Italia urmează să înfrunte Turcia în partida de deschidere a EURO 2020, pe 11 iunie la Roma, înainte de a întâlni Elveţia (16 iunie) şi Ţara Galilor (20 iunie), tot pe Stadio Olimpico.

Cehia face parte din Grupa D, alături de Anglia, Croaţia şi Scoţia. Cehii vor juca primul meci cu Scoţia (14 iunie) pe Hampden Park.

Rezultate din alte meciuri amicale disputate vineri seara în Europa:
Finlanda - Estonia 0 - 1 (Rauno Sappinen, '59 penalty)
Malta - Kosovo 1 - 2 (Schaun Dimech '45+1 / Milot Rashica '19, '84)
Macedonia de Nord - Kazahstan 4 - 0 (Ezgjan Alioski '35 penalty, Ivan Trichkovsky '57, Milan Ristovski '74, Darko Churlinov '76)
Ungaria - Cipru 1 - 0 (Andras Schaefer '36)
Insulele Feroe - Islanda 0 - 1 (Mikael Anderson '70)
Slovenia - Gibraltar 6 - 0 (Andraz Sporar '11, '34, Josip Ilicic '17, '57, Jan Mlakar '38, Jon Stankovic '61). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...