Fotbal: Stadionul Dinamo riscă să fie scos de pe lista arenelor reabilitate pentru EURO 2020 (FRF)

Fotbal: Stadionul Dinamo riscă să fie scos de pe lista arenelor reabilitate pentru EURO 2020 (FRF)

Stadionul Dinamo din București, selectat pentru programul de reabilitare din cadrul proiectului EURO 2020, se află în fața riscului de a fi exclus din lista arenelor pentru acest proiect, anunță Federația Română de Fotbal într-un comunicat.

''Apreciem acest risc având în vedere faptul că proiectul de reabilitare a stadionului este în acest moment blocat, iar până la 31 martie 2017 este necesară definitivarea listei stadioanelor propuse pentru reabilitare'', precizează FRF.

Programul include la acest moment stadioanele Steaua, Arcul de Triumf, Rapid și Dinamo, ultimul proiectat să fie reconstruit în totalitate, cu diverse facilități de practicare a sporturilor și cu o capacitate de 20.000 de locuri, toate lucrările urmând a fi realizate de Compania Națională de Investiții (CNI).

''Dacă pentru celelalte trei arene procedurile sunt în grafic și se respectă termenele care permit finalizarea lucrărilor în timp util, adică vara anului 2019, situația stadionului Dinamo este problematică. Acest impas nu a fost întrevăzut până în toamna anului trecut, atunci când trebuia predat amplasamentul către CNI, pentru evaluare și realizarea studiului de prefezabilitate. La acel moment a apărut problema contractului de închiriere pe perioadă nedeterminată a bazei sportive către AFC Dinamo București, aflată în insolvență, al cărei deținător este Nicolae Badea și care este în administrarea Tempus Grup IPURL București'', menționează FRF.

Contractul de închiriere către AFC Dinamo București a fost încheiat în 2012 (contractul numărul 2.640) cu deținătorul bazei sportive, CS Dinamo București, clubul sportiv al Ministerului de Interne. Această închiriere a fost posibilă în urma trecerii stadionului și a mai multor anexe din patrimoniul public în patrimoniul privat al Statului, în anul 2000, prin HG 1086/2000. Prin HG 207/2002, Guvernul a permis închirierea sau intrarea în asociere cu AFC Dinamo pentru exploatarea bazei sportive, explică în continuare comunicatul FRF.

Din 2000 până în prezent, situația a rămas neschimbată în privința situației juridice a bazei sportive Dinamo, iar în toți acești ani, mai mulți acționari au făcut diverse investiții în baza sportivă, printre care montarea lojelor oficiale, a copertinei, demararea lucărilor de extindere a tribunelor prin introducerea unor piloni în zona dinspre Spitalul Floreasca etc.

''CS Dinamo este unui dintre creditorii AFC Dinamo, care s-a înscris la masa credală în urma restanțelor pe care le are clubul la plata taxei lunare de închiriere a bazei sportive. Solicitările adresate către CS Dinamo din partea autorităților competente pentru eliberarea stadionului de sarcinile contractuale au rămas până acum fără rezultat, ceea ce a împiedicat și împiedică CNI să parcursă procedurile necesare: evaluare, studiu de prefezabilitate, alegere soluție tehnică, studiu de fezabilitate, licitație pentru proiect și pentru execuție, demararea lucrărilor efective'', precizează FRF.

''În ciuda eforturilor Federației Române de Fotbal și ale actualei conduceri a clubului afiliat la FRF, prin domnul Ionuț Negoiță, care a dovedit prin implicare și transparență că își dorește rezolvarea situației, procesul este în continuare blocat'', concluzionează comunicatul semnat de Florin Șari, managerul de proiect EURO 2020 în cadrul FRF.

Acționarul majoritar al echipei de fotbal Dinamo București, Ionuț Negoiță, a tras un semnal de alarmă, printr-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES, în legătură cu reconstrucția stadionului Dinamo.

''În ciuda faptului că am tot sperat că se va găsi o soluție, din păcate a trecut foarte mult timp și am ajuns pe ultima sută de metri în ceea ce privește reconstrucția stadionului Dinamo. Am ajuns într-o situație de criză și, în calitate de acționar majoritar al clubului de fotbal Dinamo București, trag un semnal public de alarmă asupra necesității găsirii unei soluții rapide care să deblocheze această situație. Consider că viitorul lui Dinamo, în lipsa unui nou stadion, este sumbru'', afirmă Negoiță în comunicat.

Pe 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, declara că este posibil ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Expo-nuri în Poliția Română?

4 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

5 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor