Fotbal: Transferul lui Erling Haaland va costa aproximativ 300 de milioane de euro (agent)

Fotbal: Transferul lui Erling Haaland va costa aproximativ 300 de milioane de euro (agent)

Transferul starului norvegian Erling Haaland de la echipa germană de fotbal Borussia Dortmund va genera un cost total de până la 300 de milioane de euro pentru noul său club, conform unui reputat agent german de jucători, citat de agenţia DPA.

Volker Struth, care îi reprezintă printre alţii pe fotbaliştii germani Toni Kroos (Real Madrid) şi Timo Werner (Chelsea Londra), s-a declarat convins, într-un interviu publicat miercuri de săptămânalul Sport Bild, că Haaland va părăsit anul viitor Bundesliga.

"Cred că transferul va avea loc în 2022. Haland are o clauză de eliberare. Pachetul complet, cu salariul său pe cinci ani şi comisionul agentului, se va ridica probabil la aproximativ 250 până la 300 de milioane de euro", a spus Struth.

Cea mai mare sumă de transfer din istoria fotbalului a fost plătită de clubul francez Paris Saint-Germain, care a achitat clauza de reziliere a contractului brazilianului Neymar cu FC Barcelona, în valoare de 222 de milioane de euro, în vara anului 2017.

Erling Haaland, în vârstă de 21 ani, indisponibil în prezent din cauza unei accidentări, a venit la Borussia Dortmund în ianuarie 2020, de la formaţia austriacă RB Leipzig, fiind legat prin contract de gruparea germană până în 2024.

El este dorit de marile cluburi europene, iar Volker Struth a exclus o plecare a norvegianului la rivala Bayern Munchen, din cauza sumelor mari puse în joc, precum şi a pretenţiilor salariale ridicate ale lui Haaland.

"Chiar dacă Bayern Munchen ar avea bani, nu ar face acest transfer. Tot iadul s-ar dezlănţui dacă un jucător din Germania ar câştiga 50 de milioane euro" pe sezon, a avertizat agentul.

Struth a mai spus că se aşteaptă ca Haaland să ia decizia în funcţie de locul în care poate câştiga trofee importante, precum Liga Campionilor. "Nu va decide doar în funcţie de bani. Zece la sută mai mult sau mai puţin nu îl va influenţa", a estimat Volker Struth.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu