Fotbal: Universitatea Craiova s-a calificat în Europa Conference League, după 2-0 cu FC Botoşani (GALERIE FOTO)

Fotbal: Universitatea Craiova s-a calificat în Europa Conference League, după 2-0 cu FC Botoşani (GALERIE FOTO)

Universitatea Craiova s-a calificat în Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 2-0 (1-0), vineri seara, pe teren propriu, într-un meci de baraj pentru a treia competiţie continentală ca valoare.

Universitatea s-a impus prin golurile marcate pe contraatac de Elvir Koljic (26), după o minge aşezată de Gustavo, şi de Andrei Ivan (90+1), după o pasă venită de la Ante Roguljic.



FC Botoşani a jucat ultima jumătate de oră a partidei în inferioritate numerică, după ce Mihai Roman II (venit de la Universitatea) a fost eliminat (62), pentru lovirea lui Paul Papp.

Universitatea a ratat ocazii prin Koljic (1), Paul Papp (69), Ivan (75), Roguljic (83) şi Alexandru Creţu (83), în faţa a 11.000 de spectatori.



FC Botoşani nu a tras niciun şut la poartă în repriza secundă.

Universitatea Craiova, clasată pe locul 3 în play-off, a disputa meciul de baraj pentru participarea în Europa Conference League cu FC Botoşani, care a terminat pe locul al doilea în play-out-ul Ligii I, după Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care a câştigat Cupa României.



Campioana CFR Cluj va evolua în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, vicecampioana FCSB va intra în turul al doilea preliminar al Europa Conference League, ca şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, câştigătoarea Cupei României, şi Universitatea Craiova, câştigătoarea barajului cu FC Botoşani.

Universitatea Craiova - AFC Botoşani 2-0 (1-0), Stadion ''Ion Oblemenco'' - Craiova
Au marcat:
Elvir Koljic (26), Andrei Ivan (90+1).
Cartonaş roşu: Mihai Roman II (FC Botoşani, 62).
Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Mihai Marius Marica (Bistriţa), Mircea Orbuleţ (Bucureşti); arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (Bucureşti)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) - CCA, Octavian Goga (Braşov) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) NICOLAE BADEA (C) / AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”