Fotbal: Universitatea Craiova susţine că nu există probe care să dovedească rasismul în cazul lui Bancu

Fotbal: Universitatea Craiova susţine că nu există probe care să dovedească rasismul în cazul lui Bancu

Clubul Universitatea Craiova a depus la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării un punct de vedere scris prin care susţine că nu există probe care să dovedească faptul că jucătorul Nicuşor Bancu ar fi avut unele remarci rasiste la adresa fotbalistului olandez Bradley de Nooijer, de la FC Viitorul Constanţa, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

"Am citat părţile, dar nu s-au prezentat jucătorii, au depus puncte de vedere scrise. Din ceea ce ştiu eu de la titularul de dosar, Universitatea Craiova a invocat lipsă de probe. Adică e un fel de negare. Nu au spus în mod concret, dar au spus că nu există probe că jucătorul în cauză, Nicuşor Bancu, ar fi făcut acele declaraţii. Dar există declaraţii şi în presă şi există şi martori, iar jucătorul după meci a avut o ezitare, nu a negat incidentul. Dar asta vom aprecia în momentul în care va exista un raport şi vom dezbate în colegiu", a afirmat preşedintele CNCD.

Asztalos a precizat că titularul de dosar va prezenta un raport în consiliu după ce Federaţia Română de Fotbal va trimite rezultatul propriei investigaţii, realizate de Comisia de Disciplină: "Am cerut un punct de vedere şi din partea FRF, dar cei de la federaţie ne-au rugat să aşteptăm să încheie propria procedură disciplinară. Apreciez faptul că FRF are o proprie procedură şi că investighează acest caz şi titularul de dosar a decis că va aştepta rezultatul procedurii FRF, deşi noi avem propria procedură. Vom aprecia probele, vom vedea ce a declarat clubul Viitorul, ce a declarat jucătorul imediat după meci. Nu am luat încă o decizie în acest moment, aşteptăm raportul de la FRF, aşa cum cred că este corect".

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul fotbalistului Nicuşor Bancu, de la Universitatea Craiova, acuzat de oficiali ai clubului FC Viitorul Constanţa că la finalul meciului dintre cele două formaţii ar făcut unele remarci rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer, jucătorul craiovean riscând o amendă de până la 30.000 de lei.

La finalul partidei Universitatea Craiova - FC Viitorul Constanţa, scor 3-1, din cadrul etapei a 11-a a Ligii I, antrenorul secund al echipei constănţene, Cătălin Anghel a afirmat că Nicuşor Bancu l-a înjurat pe jucătorul olandez de culoare Bradley de Nooijer, faţă de care a avut şi unele remarci rasiste.

Nicuşor Bancu nu a negat incidentul, precizând că nu îşi aduce aminte dacă a avut sau nu remarci rasiste la adresa olandezului. AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria