Fotbal: Uruguayanul Ronald Araujo şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2026

Fotbal: Uruguayanul Ronald Araujo şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2026

Fundaşul internaţional uruguayan Ronald Araujo, în vârstă de 23 de ani, şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2026, a anunţat, marţi, clubul catalan de fotbal într-un comunicat dat publicităţii, citat de AFP.

Barca a fixat clauza sa de cedare la un miliard de euro, o sumă astronomică identică cu clauzele celorlalte tinere vedete care şi-au prelungit angajamentele în ultimele luni, Ansu Fati şi Pedri.

Precedentul său contract expira în iunie 2023.

Clubul catalan a anunţat prelungirea contractului printr-un clip video difuzat pe Twitter, în care tânărul jucător uruguayan bea un mate (băutură caracteristică din America de Sud), îmbrăcat cu un tricou cu cifra 2026.

Născut în 1999 la Rivera, unde a debutat ca profesionist, Araujo a fost transferat la echipa de tineret a Barcei în 2018 pentru aproximativ 5 milioane de euro.

Devenit unul din pilonii de bază ai apărării de la venirea pe banca tehnică a lui Xavi, Araujo a disputat 39 de meciuri în acest sezon în toate competiţiile şi a înscris patru goluri.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”