Fotbal: Villarreal, calificată în sferturile Ligii Campionilor, după 3-0 cu Juventus la Torino

Fotbal: Villarreal, calificată în sferturile Ligii Campionilor, după 3-0 cu Juventus la Torino

Villarreal s-a calificat surprinzător în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Juventus cu scorul de 3-0 (0-0), miercuri seara, la Torino, în manşa secundă a optimilor.

După 1-1 în tur, ''Submarinul galben'' a făcut diferenţa în ultimul sfert de oră, după intrarea lui Gerard Moreno. Acesta a fost la originea celor două goluri din penalty, fructificând prima lovitură de pedeapsă.

Villarreal a atins cel puţin sferturile de finală în cele trei ocazii în care au trecut de faza grupelor în Champions League.

Juventus, favorita acestei duble, a dominat clar prima repriză, în care şi-a creat mai multe ocazii clare de gol.

Portarul argentinian Rulli s-a opus golului în min. 11, la lovitura de cap a lui Morata, iar apoi a respins şutul lui Vlahovic (20). Atacantul sârb a trimis în bara transversală (21), la centrarea lui De Sciglio.

Villarreal a răspuns prin Los Celso, care a şutat periculos (22), însă puţin pe lângă ţintă.

Vlahovic (35) a mai avut un reluare bună, însă Rulli a fost din nou la post.

În repriza secundă, Juventus a fost mai puţin inspirată, având o singură oportunitate notabilă, un şut al lui Rabiot (59), apărat de Rulli.

Oaspeţii au deschis scorul în urma unui penalty scos de Coquelin (inspirat introdus de Unai Emery), la un duel cu Rugani, Gerard Moreno transformând cu şansă (78).

Villarreal s-a desprins în urma unui corner, centrarea lui Aurier fiind trimisă în plasă de fundaşul Pau Torres (85).

Tabela a fost închisă de olandezul Arnaut Danjuma, din penalty (90+2), după ce conaţionalul său De Ligt a blocat cu mâna şutul său, în urma unui contraatac.

Juventus fusese eliminată în optimile Champions League în sezoanele precedente de Lyon, respectiv FC Porto.

Au evoluat echipele:
Juventus: Wojciech Szczesny - Danilo, Matthijs de Ligt, Daniele Rugani (Paulo Dybala, 79), Mattia De Sciglio - Juan Cuadrado, Manuel Locatelli (Federico Bernardeschi, 83), Arthur, Adrien Rabiot - Dusan Vlahovic, Alvaro Morata (Moise Kean, 85). Antrenor: Massimiliano Allegri.
Villarreal: Geronimo Rulli - Serge Aurier, Raul Albiol, Pau Torres, Pervis Estupinan - Yeremi Pino (Samu Chukwueze, 64), Daniel Parejo (Alfonso Pedraza, 86), Etienne Capoue, Manuel Trigueros (Francis Coquelin, 64) - Giovani Lo Celso (Gerard Moreno, 74), Arnaut Danjuma. Antrenor: Unai Emery.

Arbitru: Szymon Marciniak; arbitri asistenţi: Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz; al patrulea oficial: Pawel Raczkowski
Arbitru video: Tomasz Kwiatkowski; arbitru asistent video: Bartosz Frankowski (toţi din Polonia)
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?