Fotbal: "Voi fi şi mâine antrenorul echipei Real Madrid", susţine Julen Lopetegui

Fotbal: "Voi fi şi mâine antrenorul echipei Real Madrid", susţine Julen Lopetegui

Tehnicianul Julen Lopetegui, ameninţat cu demiterea după rezultatele slabe din ultima perioadă, a anunţat înaintea meciului de marţi cu Viktoria Plzen, din Liga Campionilor la fotbal, şi a derby-ului cu FC Barcelona, programat duminică în La Liga, că va fi "şi mâine antrenorul echipei Real Madrid", scrie AFP.

"Nu pot confirma nimic dincolo de momentul actual", a subliniat totuşi Lopetegui într-o conferinţă de presă desfăşurată la centrul de antrenament de la Valdedebas. "Dacă mă întrebaţi ce se va întâmpla peste o lună, un an, doi ani, atunci nu ştiu. Suntem concentraţi asupra prezentului, este meseria şi responsabilitatea noastră, nimic mai mult", a adăugat el.

Numit în această vară la Real, cu care are contract până în 2021, Lopetegui a înregistrat patru eşecuri şi un egal în ultimele cinci meciuri, echipa ajungând la un moment dat la 482 de minute fără gol marcat. Ineficienţa ofensivă a fost întreruptă de golul lui Marcelo din partida de sâmbătă cu Levante, dar chiar şi aşa Real Madrid a suferit o nouă înfrângere pe teren propriu (1-2). În clasament, Real este pe locul 7, cu 14 puncte după 9 etape, la 4 patru puncte de lider, marea rivală FC Barcelona.

Lopetegui a afirmat că nu citeşte şi nu ascultă presa spaniolă, care anunţă demiterea sa.

"Singurul lucru pe care l-am făcut este s-o studiez pe Plzen, să analizez adversarul nostru, să-mi analizez echipa şi să pregătesc meciul acesta cât se poate de normal şi cu ambiţie. Nu privesc mai departe", a declarat fostul selecţioner al Spaniei, care a avut un aer ceva mai combativ decât sâmbătă, când a părut trist şi îngrijorat.

"Dacă aţi venit să vedeţi un antrenor abătut şi prăbuşit, aţi greşit adresa. Dimpotrivă, am mai mult entuziasm şi mai multă ambiţie ca oricând ca să reuşim u meci mare (marţi)", a spus tehnicianul. El a refuzat să-i răspundă unui ziarist prea insistent: "Să nu-mi vorbiţi de presupuneri."

Echipa Real Madrid a obţinut o victorie clară în primul său meci din actuala ediţie a Ligii Campionilor, 3-0 acasă cu AS Roma, la mijlocul lunii septembrie, dar a fost învinsă apoi de ŢSKA la Moscova, scor 0-1.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...