Fotbal: Xavi, la primul antrenament pe banca tehnică a Barcelonei

Fotbal: Xavi, la primul antrenament pe banca tehnică a Barcelonei

După ce a fost prezentat luni pe Camp Nou în funcţia de antrenor al echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez a condus marţi primul său antrenament la baza de pregătire Ciudad Deportiva Joan Gamper, informează agenţia EFE.

Din lotul catalan, 11 jucători sunt cu probleme fizice (Neto, Dest, Eric García, Pique, Sergi Roberto, Nico, Pedri, Ansu Fati, Dembele, Aguero şi Braithwaite), iar alţi nouă jucători sunt convocaţi la echipele lor naţionale (Ter Stegen, Araujo, Frenkie de Jong, Memphis Demir, Coutinho, Sergio Busquets, Jordi Alba şi Gavi).

În consecinţă, Xavi nu a putut conta în această fază decât pe şase jucători de la prima echipă: Inaki Pena, Lenglet, Umititi, Mingueza, Riqui Puig şi Luuk de Jong, astfel că a completat sesiunea de pregătire cu şapte jucători de la Barcelona B: Comas, Mika Marmol, Alvaro Sanz, Ez Abde, Jutgla , Aranda şi Akhomach.

Preşedintele clubului catalan, Joan Laporta, s-a aflat şi el la faţa locului pentru a prezenta personal jucătorilor noua echipă tehnică înainte de începerea sesiunii de pregătire.

De asemenea, au fost prezenţi vicepreşedintele sportiv Rafa Yuste, directorul pentru fotbal, Mateu Alemany, directorul departamentului internaţional, Jordi Cruyff, precum şi responsabilul secretariatului tehnic, Ramon Planes.

Xavi ( 41 ani) a fost prezentat oficial luni ca succesor al lui Ronald Koeman pe banca tehnică a catalanilor.

Ca jucător, Xavi a evoluat 17 sezoane la Barca şi a disputat 767 meciuri, fiind depăşit la acest capitol doar de Lionel Messi (778). El a câştigat de opt ori La Liga şi de patru ori Liga Campionilor, despărţindu-se de clubul catalan în 2015.

După şase ani, cu o experienţă ca antrenor de doi ani şi jumătate la Al Sadd (Qatar), Xavi revine la Barcelona cu misiunea complicată de a readuce clubul catalan în top.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…