Fotbal: Xavi, noul antrenor al echipei FC Barcelona

Fotbal: Xavi, noul antrenor al echipei FC Barcelona

Fostul internaţional spaniol Xavi Hernandez (41 ani) a fost numit oficial, vineri seara, în funcţia de antrenor al echipei FC Barcelona, a anunţat gruparea catalană, scrie AFP.

''A sosit clipa să te întorci acasă. Bine ai revenit, Xavi!", a scris FC Barcelona pe reţelele de socializare.

El a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate, după ce tot vineri şi-a reziliat contractul cu Al-Sadd (Qatar) cu care avea o înţelegere până în 2023.

Xavi revine la clubul la care şi-a început activitatea la 11 ani şi de unde a plecat la 35 de ani. El a jucat 787 de meciuri şi a marcat 88 de goluri pentru FC Barcelona. Ca jucător, Xavi a câştigat cu FC Barcelona de patru ori Liga Campionilor, de opt ori campionatul Spaniei şi de trei ori Cupa Spaniei.

Xavi, fostul căpitan al Barcelonei, şi-a stabilit deja staff-ul cu care va lucra la revenirea sa pe Camp Nou, compus din şapte membri, printre aceştia numărându-se fratele său Oscar Hernandez şi Sergio Alegre, care vor îndeplini rolul de antrenori secunzi, conform El Mundo Deportivo.

Xavi l-a înlocuit astfel pe banca celor de la FC Barcelona pe olandezul Ronald Koeman, demis după meciul cu Rayo Vallecano de la finele lunii trecute, interimar fiind de atunci Sergi Barjuan, antrenorul echipei B a catalanilor.

În prezent, FC Barcelona este pe locul 9 în La Liga, cu 16 puncte, la 8 puncte de podium. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale