Fotbal: Zlatan Ibrahimovic a ajuns la 400 de goluri marcate în campionat

Fotbal: Zlatan Ibrahimovic a ajuns la 400 de goluri marcate în campionat

Starul suedez Zlatan Ibrahimovic, atacantul echipei AC Milan, şi-a trecut duminică un nou record în palmares, reuşind să ajungă la un total de 400 de goluri marcate la nivel de campionat, în Suedia, Olanda, Italia, Spania, Franţa, Anglia şi Statele Unite, informează EFE.

Ibrahimovic, care a împlinit 40 de ani pe 3 octombrie, a contribuit la victoria obţinută de AC Milan în derby-ul cu AS Roma, înscriind primul gol al partidei de pe Stadio Olimpico, în minutul 25, în urma unei lovituri libere.

Fotbalistul suedez a marcat cu această ocazie al 150-lea său gol în Serie A şi al 70-lea în tricoul lui AC Milan. El a înscris anterior 23 de goluri pentru Juventus Torino şi 57 pentru Inter Milano.

În cursul carierei sale, Ibrahimovic a marcat 16 goluri pentru Malmo FF în campionatul Suediei, 35 pentru Ajax Amsterdam în Eredivisie, 16 pentru FC Barcelona în Primera Division, 103 pentru Paris Saint-Germain în campionatul francez, 17 pentru Manchester United în Premier League şi 53 pentru Los Angeles Galaxy în Major League Soccer.

Zlatan Ibrahimovic, care a marcat peste 500 de goluri la nivel de club şi 62 pentru selecţionata Suediei (fiind golgheterul all-time al ţării sale) are în palmares 31 de trofee, între care patru titluri în Serie A, patru în Ligue 1 şi unul în campionatul Spaniei, fiind totodată câştigător al Europa League (în 2017, cu Manchester United).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”