Fotbal/Coronavirus: Alegerile pentru preşedinţia clubului FC Barcelona au fost amânate

Fotbal/Coronavirus: Alegerile pentru preşedinţia clubului FC Barcelona au fost amânate

Alegerile pentru preşedinţia clubului de fotbal FC Barcelona, ce urmau să se desfăşoare pe 24 ianuarie, au fost amânate din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus în regiunea Catalonia, a anunţat vineri guvernul catalan, potrivit Reuters.

Guvernul regional, care s-a întâlnit vineri cu reprezentanţi ai Barcei, a extins joi restricţiile pentru a combate răspândirea virusului. Oamenii îşi pot părăsi localitatea doar pentru serviciu, educaţie sau din motive medicale.

Consiliul electoral al clubului FC Barcelona a validat joi candidaturile lui Joan Laporta, Victor Font şi Toni Freixa la funcţia de preşedinte al grupării.

Josep Maria Bartomeu, care era preşedinte din anul 2014, a demisionat în luna octombrie în urma presiunii suporterilor acţionari.

Alegerile, pentru care nu a fost stabilită o nouă dată, sunt decisive pentru Barca, care se confruntă cu dificultăţi atât financiare cât şi sportive, notează AFP.

"Clubul constată imposibilitatea organizării alegerii la data prevăzută din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de guvern", a declarat Barca într-un comunicat.

Clubul a cerut guvernului catalan să autorizeze votul prin corespondenţă pentru alegerea preşedintelui său de către cei 110.000 de suporteri-acţionari.

Amânarea alegerilor înseamnă că nu va exista un nou preşedinte la sfârşitul lui ianaurie pentru ultima săptămână din mercato de iarnă.

Barcelona a avut un început de campionat foarte dificil şi, în ciuda unor progrese în ultimele săptămâni, este doar pe locul 3 în La liga, la 7 puncte de liderul Atletico Madrid, ce are două meciuri mai puţin disputate. Echipa catalană o va întâlni pe PSG în optimile de finală ale Ligii Campionilor (turul pe 16 februarie, returul pe 10 martie). AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

4 Așa o fi?

5 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …