Fotbal/Coronavirus: Campionatul Germaniei va fi reluat pe 15 mai (DFL)

Fotbal/Coronavirus: Campionatul Germaniei va fi reluat pe 15 mai (DFL)

Data reluării campionatului de fotbal al Germaniei, Bundesliga, a fost fixată pentru 15 mai, a anunţat, miercuri, Liga Germană de Fotbal (DFL), citată de agenţia SID, filială a AFP.

După ce puterea politică a dat miercuri undă verde reluării fotbalului, DFL a trimis o circulară celor 36 de cluburi din primele două ligi în care anunţă reluarea competiţiilor.

''După o evaluare a tuturor argumentelor, conducerea DFL a decis azi (miercuri) să reia competiţia în Bundesliga 1 şi 2 cu începere din 15 mai'', se arată în documentul publicat de Bild şi Kicker.

Potrivit programului actual, primul meci ar trebui să fie cel dintre Fortuna Duesseldorf şi Paderborn, în cadrul etapei a 26-a, scrie Reuters.

Guvernul german a autorizat reluarea campionatului naţional de fotbal în a doua jumătate a lunii mai, a anunţat miercuri cancelarul Angela Merkel.

"Bundesliga poate fi reluată în a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile care au fost convenite", a declarat Merkel, la încheierea unei reuniuni cu reprezentanţii landurilor, consacrată măsurilor pentru ieşirea din izolare. Meciurile vor avea loc cu porţile închise.

La aproximativ două luni de la întreruperea competiţiilor din cauza pandemiei, Bundesliga va fi primul mare campionat de fotbal care va fi reluat, pe baza unor măsuri sanitare draconice.

Franţa a pus capăt sezonului săptămâna trecută, iar Anglia, Spania şi Italia speră, în cel mai bun caz, să poată relua competiţiile în luna iunie. Alte ţări au stabilit deja momentul reluării sezonului: 9 mai pentru micul campionat al Insulelor Feroe, 30 mai pentru Serbia sau 12 iunie pentru Turcia.

În momentul întreruperii Bundesligii, pe 13 martie, după 25 de etape, Bayern Munchen era lider, cu un avans de patru puncte faţă de Borussia Dortmund, şi spera să câştige pentru a opta oară consecutiv campionatul.

DFL, care a convocat joi Adunarea sa Generală, pleda de mult timp pentru această reluare, esenţială pentru echilibrul economic al unui sector care are în Germania 56.000 de angajaţi.

DFL a anunţat 10 cazuri pozitive în rândul celor 1.724 de teste efectuate la jucători şi membri ai staff-urilor cluburilor din primele două divizii.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...