Fotbal/Coronavirus: Campionatul Italiei se va relua pe 20 iunie (oficial)

Fotbal/Coronavirus: Campionatul Italiei se va relua pe 20 iunie (oficial)

Campionatul Italiei se va putea relua începând cu data de 20 iunie, a anunţat Vincenzo Spadafora, ministrul italian al Sportului, la finalul unei reuniuni cu responsabilii instanţelor conducătoare ale fotbalului din peninsulă, informează AFP.

Actualul sezon din Serie A a fost întrerupt pe 9 martie, din cauza crizei sanitare globale, Italia fiind una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

"Comitetul tehnic şi ştiinţific şi-a dat acordul în privinţa protocolului, iar federaţia a asigurat că are un plan B şi un plan C. În lumina acestor considerente, campionatul se poate relua pe 20 iunie", a afirmat Spadafora.

În cazul unei noi întreruperi a sezonului, din cauza unei agravări a situaţiei sanitare, federaţia a furnizat un plan B care prevede un sistem de play-off şi play-out, în timp ce planul C se referă la situaţia în care campionatul este oprit definitiv.

"Am avut o întâlnire foarte utilă. De la început am spus că fotbalul poate începe din nou atunci când vor fi îndeplinite toate condiţiile de securitate şi cu acordul Comitetului tehnic şi ştiinţific cu privire la diferitele protocoale", a adăugat ministrul.

"Sper, de asemenea, să putem transmise un semnal pozitiv întregii ţări, profitând de săptămâna 13-20 iunie pentru a încheia Cupa Italiei. Ar fi un frumos semnal, cu trei meciuri frumoase accesibile tuturor", a mai spus Vincenzo Spadafora.

Cupa Italiei a fost întreruptă după semifinalele tur Inter Milano - Napoli şi AC Milan - Juventus, în timp ce campionatul a fost oprit la finalul etapei a 26-a. Au mai rămas astfel de disputat 12 etape complete, plus patru meciul restanţă din etapa a 25-a.

În momentul întreruperii, lider al clasamentului era Inter Milano, cu un avans de un sigur punct faţă de Lazio Roma, echipa fundaşului român Ştefan Radu.

Anunţul reluării campionatului Italiei a fost făcut la doar câteva ore după ce oficialii englezi au confirmat reluarea sezonului din Premier League pe 17 iunie.

Campionatul Germaniei a fost reluat deja în cursul acestei luni, în timp ce liga spaniolă va revenit pe teren în săptămâna care va începe pe 8 iunie.

Dintre cele cinci mari campionate europene de fotbal, Franţa este singura care a decis să pună capăt definitiv sezonului.

Liga secundă italiană, Serie B, se va relua la rândul ei începând cu data de 20 iunie. AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!