Fotbal/Coronavirus: Cupa Italiei - Meciul dintre Juventus şi AC Milan, amânat la ordinul prefectului din Torino

Fotbal/Coronavirus: Cupa Italiei - Meciul dintre Juventus şi AC Milan, amânat la ordinul prefectului din Torino

Meciul dintre echipele Juventus Torino şi AC Milan, contând pentru manşa secundă a semifinalelor Cupei Italiei la fotbal, programat miercuri seara, a fost amânat la ordinul prefectului din Torino, din cauza epidemiei de coronavirus cu care se confruntă nordul Italiei, informează AFP.

Decizia a fost luată la finalul unei reuniuni a Comisiei pentru ordine şi securitate publică, la care au participat prefectul Claudio Palomba, primarul din Torino şi responsabilii forţelor de ordine.

Pentru moment nu a fost fixată o nouă dată pentru disputarea meciului, a cărui amânare a fost decisă "de urgenţă", pe baza "evaluării faptelor de către unitatea de criză din regiunea Piemont", precum şi pe un raport al adjunctului regional însărcinat cu Sănătatea, Luigi Icardi, care a cerut "evitarea adunărilor masive".

Înainte de a lua această hotărâre, autorităţile locale au consultat, de asemenea, ministerele competente de la Roma, unde marţi seara Protecţia Civilă a anunţat un nou bilanţ, de peste 2.500 de cazuri de contaminare (cu circa 500 în plus faţă de cel anunţat în urmă cu 24 de ore) şi 79 de morţi (27 în plus faţă de ziua precedentă).

Potrivit agenţiei ANSA, vestea amânării semifinalei retur a Cupei Italiei dintre Juventus şi AC Milan le-a fost dată jucătorilor milanezi în timp ce aceştia se aflau deja în drum către hotelul lor din Torino.

Luni, clubul Juventus a anunţat că meciul se va disputa, însă va fi închis pentru suporterii provenind din Lombardia, Emilia-Romagna şi Veneto, regiunile cele mai afectate de epidemia de Covid-19.

Într-un comunicat, gruparea torineză şi-a justificat decizia printr-un decret emis duminică de guvernul italian referitor la măsurile de luptă împotriva coronavirusului, care interzisese între altele, până la 8 martie, deplasările organizate de suporteri din cele trei regiuni.
În meciul tur, disputat pe 13 februarie pe San Siro, AC Milan şi Juventus Torino au terminat nedecis, 1-1.
AGERRPES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia