Fotbal/Coronavirus: FIFA ia în calcul sancţionarea cu cartonaş galben a jucătorilor care scuipă

Fotbal/Coronavirus: FIFA ia în calcul sancţionarea cu cartonaş galben a jucătorilor care scuipă

FIFA vrea să adopte măsuri importante pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, fiind luată în calcul şi sancţionarea cu cartonaş galben a fotbaliştilor care scuipă, scrie ziarul belgian Le Soir.

Lumea fotbalului s-a oprit de mai multe săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus. În timp ce fotbaliştii încearcă să rămână în formă, FIFA se pregăteşte şi ea cât mai bine pentru eventuala reluare a competiţiilor.

Din dorinţa de a reduce riscul propagării virusului, forul fotbalistic mondial ar putea lua măsuri drastice. Potrivit lui Michel D'Hooghe, şeful departamentului medical al FIFA şi fost preşedinte al clubului belgian FC Bruges, jucătorilor ar trebui să li se interzică să scuipe.

"Este o practică răspândită în fotbal şi nu este foarte igienic", a explicat el pentru cotidianul britanic The Telegraph.

"Când vom relua fotbalul, cred că trebuie să evităm cât mai mult asta. Problema este să ştim dacă va fi posibil. Poate că arbitrii vor putea arăta cartonaşul galben. Este nesănătos şi este un bun mijloc de a răspândi virusul. Este unul dintre motivele pentru care trebuie să fim prudenţi înainte de a reîncepe. Nu sunt pesimist, dar sunt mai degrabă sceptic în acest moment", a spus belgianul.

Medicii sunt în favoarea acestei idei, deoarece saliva poate rămâne câteva ore pe gazon, de unde riscul pentru ceilalţi jucători, notează Le Soir. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”